Държавата Израел стана първата държава в света, в която повече

...
Държавата Израел стана първата държава в света, в която повече
Коментари Харесай

Covid-19 по света: Облекчения в някои европейски страни. Израел ваксинира повече от половината население

Държавата Израел стана първата страна в света, в която повече от половината от популацията е имунизирано  срещу новия вид ковид. Според калкулации на ТАСС, основани на публични данни и медийна информация, 5,54 милиона израелци, или 62,42% от популацията, са получили имунизации в страната с население 8,9 милиона.  По този метод Израел се трансформира в международен водач в каузи на имунизираните.

Второто място по този индикатор е заето от ОАЕ (44,79%), третото място е заето от Сейшелите (40,49%). Англия, дружно с отвъдморските територии (18,95%), Съединени американски щати (12,84%) и Бахрейн (11,63%), са ваксинирали над 10% от жителите си, съобщи БГНЕС. 

По брой имунизирани в света Съединени американски щати към момента са отпред с 42 милиона имунизирани.  На второ място е Китай (31,2 милиона ваксинирани). Англия затваря първите три (12,6 милиона). Общо, съгласно ТАСС, към 131,9 милиона, или 1,7% от международното население са имунизирани в света.

Швейцария изисква негативен PCR

Швейцария изисква от през днешния ден всички идващи със аероплан да показват негативен резултат от PCR тест. За жителите, които влизат на територията на конференцията от рискови страни и райони, пробата се изисква без значение от транспортното средство. Изследването би трябвало да е направено до 72 ч. преди идване. Децата до 12-годишна възраст са освободени от това условие.

Облекчения в някои европейски страни

Словакия постепенно отваря учебни заведения и детски градини, макар че множеството възпитаници на възраст 10 и повече години ще продължат към този момент да се образоват у дома. Децата би трябвало да показват негативен тест за ковид на родителите си, който би трябвало да е изработен в седмицата преди да влязат в учебните заведения. По-големите би трябвало да се изследват персонално. 

Детските градини и началните учебни заведения отварят от през днешния ден и  в Нидерландия, Румъния и Дания.

Австрия  се приготвя внимателно да разхлаби някои ограничавания, в това число да се разреши на магазини, които не са от първостепенно значение, и на учебните заведения, да отворят още веднъж. Вчера обаче страната стегна контрола по границите с всички прилежащи страни. Австрийските управляващи предлагат пътувания, които не са от основна нужда, да се заобикалят по време на пандемията, съобщи БНР.

Днес е „ огромното отваряне ” след втория локдаун в Кипър . Страната навлиза във втория стадий от облекчение на ковид ните ограничения с обновяване на занятията в част от учебните заведения, както и работата на всички обекти за търговия на дребно. 

След 1 месец „ под ключ ”  през днешния ден се отварят всички магазини, търговски центрове и молове
В класните стаи се връщат към 70 000 учители и възпитаници от държавните и частните начални учебни заведения, както и от завършващите класове.  Отново отварят порти театри, кина, музеи, църкви, само че с условия за брой гости .

Южна Африка стопира използването на имунизацията на „ AstraZeneca ” срещу COVID-19 поради неефективност против новия вид на вируса.

Учени настояват, че  90% от случаите в страната са с новия вариант.  Проучване сред 2 000 души обаче демонстрира, че имунизацията дава минимална отбрана против умерено-тежки случаи на болестта. Употребата ѝ при тежки случаи не е проучена.  ЮАР получи един милион дози от препарата на „ AstraZeneca ” и трябваше да стартира имунизация с него през тази седмица.

Решението да спрем използването на имунизацията на „ AstraZeneca ” е краткотрайно.  То ще е в действие, до момента в който не установим всички въпроси и каква ще бъде идната ни стъпка. Когато установим това, ще подновим използването ”, заяви министърът на опазването на здравето доктор Звели Мхизе, представен от Нова телевизия
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР