Държавата изплати над 10 млрд. за компенсации за електрическата енергия.

...
Държавата изплати над 10 млрд. за компенсации за електрическата енергия.
Коментари Харесай

Самандов: Вместо на бизнеса, да се дават по 500 лева компенсации на домакинствата

Държавата изплати над 10 милиарда за обезщетения за електрическата сила. За 2022 година депозитите на едрия бизнес са нарастнали със същата сума, съгласно Национален статистически институт. В момента държавното управление ни убеждава, че няма механизъм, с който да управлява инфлацията, само че в действителност тези 10 милиарда са тъкмо този механизъм. Вместо да ги наливаме в буфери, можем да сложим критерии и ограничения и да бъдат разпределени на семействата. Равняват се към 500 лв. на домакинство. Това сподели за " Твоят ден " Георги Самандов от " Български напредък ".

По думите му от 2007 година българите изплащат ползите на олигарси във фотоволтаици. " На година са към 800 млн. лв.. Защо не се договаря да се заплащат половината, а останалите да влизат в стопанската система ", попита той. И увери, че БВ не се тормози, че ще остане под 4-процентната преграда и изрази вяра, че резултатът на партията даже ще се усъвършенства.

Според него корупцията не трябва да се борим от върха към основата на пирамидата, тя би трябвало да бъде атакувана на всяко едно равнище. " За да се оправим с нея би трябвало да изолираме оптимално човешкия фактор. Чрез цифровизация и електронизация може да се пребори корупцията, по този начин няма да се разбере кой взе участие в търг за социална поръчка. В Гърция има всеобщо платформи, в които се дава стартова цена и се наддава.Законът за публичните поръчки е несъответстващ на много области ", разяснява той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР