Държавата има под 2 милиарда, с които разполагаКогато говорех, че

...
Държавата има под 2 милиарда, с които разполагаКогато говорех, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Да спрем тези безумни харчения на пари и да свалим дефицита до 1%

Държавата има под 2 милиарда, с които разполага
Когато говорех, че има проблеми в МФ и с изключение на партийните назначения, парите ги няма. Народното събрание би трябвало да прояви темперамент, както и държавното управление тогава и да се вслушаме в МВФ - да спрем тези безумни харчения на пари и да свалим недостига до 1%. А се оказва, че няколко милиарда са изхарчени през последните дни. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Държавата има под 2 милиарда, с които разполага, това ни е наследството. Ние постоянно сме държали да има мазнинка, да има ресурс. Има няколко доста значими законопроекта в идващите дни и тук ще излезе, че пари от Плана за възобновяване са харчени за пенсии, с цел да се изкарат сътрудниците, че са доста положителни, изясни Борисов.

„ Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Ако не бяха създали по този начин, единствено след седмица с мощната им медийна поддръжка, щеше да излезе, че с Асен Василев може всичко. А се оказа, че нито има пари за общините, нито за енергетиката. "

„ Отново се връщам на своето предложение Мария Габриел и Асен Василев да остане в този кабинет, с цел да може да си изсърбат това, което са надробили ”, добави Борисов.

„ Няколко милиарда отпътуваха за няколко дни, само че в някои медии го няма, не се разяснява. Присъдружните им медии им вършат неприятна услуга на сътрудниците, тъй като, когато свикнеш да живееш безнаказано, стигаш до това, че имаме един огромен проблем. А на нас ни викаха, че хвърляме пари от джипките ”, добави Борисов.

„ Разбрахме за източването на енергетиката и че са извадени от Министерство на регионалното развитие 1,2 милиарда Който пачки вади, от пачки умира, вола рие - на гърба му пада, който гроб копае, в гроб пада, съобщи Борисов.

„ Парламентът не би трябвало да се трансформира в проверяващ орган и да се политикантства. Както и преди 20 дни споделих, с сътрудниците в последните 9 месеца направихме и доста положителни неща и няма да приказвам неприятни неща против тях ”, сподели той.

" Как да ги разясня фотосите с пачките и Живко Коцев? Коментирайте ги вие. Оказа се, че парите от шкафчето са подправени, а в този момент е по-друго, разяснява Борисов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР