Държавата има готовност за евентуално увеличаване на вълната от мигранти,

...
Държавата има готовност за евентуално увеличаване на вълната от мигранти,
Коментари Харесай

Скопие: Готови сме за нова мигрантска вълна, но засега няма индикации за такава

Държавата има подготвеност за вероятно увеличение на вълната от мигранти, съобщи министърът на вътрешните работи на Македония Оливер Спасовски.
Позицията на държавното управление не е изменена, както няма смяна в събитията, че страната разполага с два директни центъра за мигранти. Държавата ще извършва политиката на Европейския съюз във връзка с оправянето с възможна мигрантска рецесия.
По отношение на възможната опция Турция да пусне нова вълна мигранти, за което Реджеп Ердоган предизвести наскоро, министърът съобщи, че няма индикации за сходна стъпка.
Според него, Европейският съюз би трябвало да се придържа към изискванията на контракта с Турция, в случай че не желае в действителност да се сблъска с нова мигрантска вълна. Спасовски акцентира, че тона е работа на ръководителите на Европейски Съюз и на Турция, оповестява МИА.
Македонското държавно управление следи от близко тези политики и работи за отбрана ползите на страната и жителите на страната, с което способства за сигурността на целия район. От главно значение при съществуването на такива провокации е координацията, размяната на информация и осъществяване на обща политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР