Държавата има готовност и желание да влезе в сделката за

...
Държавата има готовност и желание да влезе в сделката за
Коментари Харесай

Горанов: Има воля и пари държавата да участва в сделката за ЧЕЗ

Държавата има подготвеност и предпочитание да влезе в договорката за ЧЕЗ . Воля и пари за присъединяване в договорката за ЧЕЗ има. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на ексклузивен брифинг след срещата на купувача на ЕРП-то Гинка Върбакова и министър председателят Бойко Борисов в Министерски съвет.

 Гинка Върбакова отпътува за Чехия
Гинка Върбакова отпътува за Чехия

Борисов желае надзор над договорката ЧЕЗ

" Заявихме ясно желанието си да участваме в тази договорка по един или различен метод. Ако продавачът се съгласи, страната има опцията през средства от бюджета или частно придобиване - посредством някоя от енергийните компании, да влезе в сходна договорка ", съобщи мин. Горанов.

" Разговорите са на прекомерно прелиминарен стадий " , предизвести Горанов.

" Ние желая да участваме по един или различен метод " , безапелационен е финансовият министър.

Държавата има опция да влезе в сходна договорка , изясни Горанов. Той подсети, че въпреки всичко приказваме за договорка водена отвън страната. Трябва обаче да се получи и единодушие от страна на продавача , дали българската страна може да вземе присъединяване в договорката.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък посочи, че България ще се стреми към владеене на надзорен дял над ЕРП-то.

Горанов съобщи пред публицисти, че незабавно, когато има публична информация, тя ще бъде показана. Когато има позиция на чешката страна , ще бъдете известени, даде обещание финансовият министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР