Държавата има достатъчно пари, за да се разплати със сторителите

...
Държавата има достатъчно пари, за да се разплати със сторителите
Коментари Харесай

АИКБ: Има пари за строителите и за компенсации за високите цени на тока

Държавата има задоволително пари, с цел да се разплати със сторителите на пътища, които към този момент са си свършили работата. Има средства и да се компенсират потребителите на свободния пазар за високите цени в енергетиката. Такова мнение изрази ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Г-жа Комитова не желае да води разговор с браншовата камара " Пътища ", с което слага под въпрос индустриалните връзки в Европа. Тя желае да беседва със притежателите на компании, а те са се сдружили ", разяснява още Велев.

Според него от инфлацията при плануван дефицит от 5 милиарда, има остатък 1 милиарда

От своя страна Пламен Димитров от КНСБ показа, че става дума за към 40 млн. лева неизплатени на строителите. Те са направени от 6 месеца, не е имало и задатък. Договорката е била да бъдат платени до предишния петък, само че това не е сторено.
По думите му мнозина от служащите имат и заеми, които не могат да върнат. Той дефинира неизплащането на средствата като опит на служебното държавно управление да не се поема отговорност, тъй като му се вижда несъразмерна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР