Държавата и туристическият бранш трябва да обединят усилия, за да

...
Държавата и туристическият бранш трябва да обединят усилия, за да
Коментари Харесай

И за зимния сезон ще се разчита на вътрешния туризъм

Държавата и туристическият отрасъл би трябвало да обединят старания, с цел да могат да се оправят с икономическата рецесия. Това съобщи в ефира на вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и регистрира, че над 30 000 работни места са непокътнати по мярката 80/20.  

" Не можем да приказваме за добър сезон, само че ще имаме сезон. Отново ще залагаме на вътрешния туризъм. За първите 8 месеца на годината над 2,7 милиона българи са посетили нашите курорти. Отново ще залагаме на българите, както и на балканските страни ", увери министърът на туризма. В момента Николова прави инспекции в зимните курорти преди началото на зимния сезон по отношение на спазването на противоепидемичните ограничения.  

" От неделя към този момент съм на терен в зимните курорти. Бях в Боровец и в Банско. С моя заповед бяха одобрени инструкции, които са наложителни за всички места за хранене и развлечения. Противоепидемичните ограничения са наложителни както за хотелите, по този начин и за лифтовете и оборудванията. Единните правила са въведени на обществено и налично място, обезпечени са местата за хранене с нужната отдалеченост ", посочи Николова.  

По думите ѝ понятието екскурзиант се е трансформирало. " Хората към този момент имат други условия ", посочи тя и добави, че е допустимо да се направи компромис за вечерния час на заведенията за хранене за празниците.

" Дисциплината и отговорността са от изключителна значимост. Следим непрекъснато обстановката ", увери Николова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР