Държавата е в готовност да помогне и за аварийни ремонти

...
Държавата е в готовност да помогне и за аварийни ремонти
Коментари Харесай

Държавата ще помага за аварийни ремонти след наводненията

Държавата е в подготвеност да помогне и за спешни поправки в границите на обитаемоте места, наранени от наводненията, сподели министърът на районното развиване и благоустройството пред публицисти в Народното събрание.

Той уточни, че в границите на Берковица множеството инфраструктура е общинска.

" Агенция " Пътна инфраструктура " поддържа републиканската пътна мрежа, само че ние при изискванията на спешна обстановка сме изразили подготвеност посредством държавното сдружение " Автомагистрали " да оказваме помощ и за спешни поправки и ограничения в границите на обитаемоте места. После си има ред по Закона за отбрана от бедствия, по който могат да бъдат уредени връзките ", сподели Андрей Цеков, представен от Българска национална телевизия, и добави, че средства има.

Регионалният министър сподели, че АПИ има подписани контракти за настоящи поправки, изключително при спешни обстановки, тъй че ще бъдат предоставени ремонтно-възстановителни действия по републиканската пътна мрежа, която е наранена. При нас заданието би трябвало да пристигна откакто бъдат първо обезопасени съответните региони, прави се оценка от пътните ръководства и ние ще го възложим. В рамките на този месец ще стане, изясни той.

Андрей Цеков уточни, че Министерството на районното развиване и благоустройството е деен участник в процеса на превъзмогване на следствията от наводненията. " Целият институционален запас на страната е впрегнат в това, водещи са Министерство на вътрешните работи посредством Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Целият човешки запас на Министерство на регионалното развитие, т.е. на регионалните пътни ръководства, на държавното сдружение " Автомагистрали ", както и цялата машинизация е предоставена разполагаем на спешните щабове. В непрекъсната връзка сме, всеки ден се реализират срещи и се набелязват ограничения ", добави той.

Регионалният министър съобщи, че във връзка с мостовите уреди нямат терзания, а язовирните стени не са в ресора на Министерство на регионалното развитие. " През цялото време следяхме равнището на язовирите, както " Мишковец ", по този начин и язовир " Огоста ". Комуникирахме неотложно към сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, към Министерството на стопанската система, към които е Държавната организация за метрологичен и механически контрол, разясни Цеков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР