Държавата е в безизходно положение и всеки неин бъдещ ход

...
Държавата е в безизходно положение и всеки неин бъдещ ход
Коментари Харесай

Държавата няма как да събере парите от къщите за тъщи, както обеща

Държавата е в безизходно състояние и всеки неин предстоящ ход е неточност, съобщи пред БНР Йордан Иванов, правист, общински консултант и водач на ДСБ в Пловдив, разяснявайки текста в своя блог, озаглавен „ Няма да се връщат пари за „ къщи за тъщи “ – страната е в цугцванг “.

В предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “ по БНР той акцентира, че повода за това е неналичието на планувани санкционни разпореждания, по силата на които тези пари (от злоупотреби с къщите за посетители – б.р.) би трябвало да бъдат върнати.

„ В рамките 7-8 месеца обратно страната сътвори правов ред тези пари да бъдат върнати и откри процедури по издаване на актове за обществено държавно взимане. Но не смее да издаде самите актове, нарушавайки 30-дневния период за издаването им след разкриване на процедурата. Но страната през днешния ден, в случай че издаде актовете, тези каузи най-вероятно ще бъдат изгубени, защото това се случва посредством санкционни разпореждания с назад деяние, което е изцяло неприемливо и в нарушаване на закона за нормативните актове “, уточни Йордан Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР