Държавата е тотално разклатена, стабилността отдавна не присъства. Това каза

...
Държавата е тотално разклатена, стабилността отдавна не присъства. Това каза
Коментари Харесай

Адвокат: Дали Гешев ще може да отстрани Сарафов от ВСС, е интересен въпрос

Държавата е тотално разтърсена, стабилността от дълго време не участва. Това сподели юрист Емил Георгиев в предаването " Денят на фокус " на " Фокус "

По думите му петте Народното събрание в границите на две години на процедура значат липса на законодателна власт. В правосъдната система Инспекторатът към Висшия правосъден съвет е с изминал мандат от две години, а мандатът на самия Висш съдебен съвет е изминал от половин година.  

" Имаме вътрешноинституционална война и за мен най-поразителното и най-опасното е, че през вчерашния ден основният прокурор изнесе данни за закононарушения против правораздаването. Той сподели, че наблюдаващ прокурор по делото " Барселонагейт " му се е обадил по телефона да му каже, че му е оказван напън да приключва делото. Но в същото време с това основният прокурор не сподели, че ще предприеме дейности против тези получени данни за осъществено закононарушение, тъй като оказване на давление на орган на правосъдната власт е закононарушение съгласно Българския углавен кодекс ", разяснява юрист Георгиев.  

По думите му полемиката към предварителното освобождение на основния прокурор е напълно политическа и предизвикана от опита за реализиране на единодушие за образуване на държавно управление. В миг, в който ориста на основния прокурор е сложена на тестване, е обикновено той да концентрира общественото внимание върху себе си, счита юрист Георгиев. 

Данните, които Борислав Сарафов изнесе на следваща конференция, той дефинира като още по-стряскащи. Дали Иван Гешев ще може да в профил Борислав Сарафов от Висш съдебен съвет е забавен въпрос, защото за това му е належащо огромно болшинство, изясни юристът. " Всичко това би се случило в прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Там на Гешев му трябват още 7 гласа, само че пък в случай че вземем поради шестимата членове на прокурорската гилдия, които внесоха настояването за предварително освобождение на основния прокурор, в случай че приемем, че те още са на другата страна – тази против Гешев, то броя не би излязла. В момента цялата прокурорска гилдия се състои от едвам десетина членове, с един член са недокомплект. От тази позиция чисто математически нещата не излизат, само че всевъзможни превратности, катарзиси и изненади са вероятни ", разяснява още юрист Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР