Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за

...
Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за
Коментари Харесай

Шишков: Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство

Държавата е сключила контракти за над 1 милиарда лева за нелегално строителство на инфраструктурни обекти. Това стана ясно на конференция в Министерството на районното развиване и благоустройството.

" Това е единствено установеното до този миг нелегално строителство като то може и да набъбне. Абсолютно е допустимо след локалните избори тази вълна от нелегално строителство, която установяваме в държавната администрация, едни бъдещи кметове да я намерят и в локалната администрация ", уточни районният министър Иван Шишков.

Държавата е платила задатъци за над 2 млн. лева за строителството на “АМ “Хемус ”, разгласи на брифинг районният министър Иван Шишков.

“В два лота страната е дала задатъци и си е разрешила да извърши нелегално строителство. Става дума за 4-и и 5-и лот от автомагистралата ", сподели той. 

Точната стойност е 212 143 354 лв., платени предплатено.

На конференцията участва и някогашният длъжностен министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова, която сега е депутат от ПГ на " Български напредък ".

Тя посочи, че противозаконното строителство у нас има внушителни размери и е осъществявано при ръководството на разнообразни партии.

Комитова даде образец с пречиствателна станция в Сливен, построена през 2009, която е с съоръжение за към 30 млн. лева, само че не може да бъде предадена на ВиК Сливен и не е пусната в употреба, тъй като няма позволение за прилагане. В същото време Министерство на регионалното развитие продължава да заплаща по към 300 000 лева годишно за защита на оборудването, което не може да се употребява.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР