Държавата е приключила с около една трета от нещата, които

...
Държавата е приключила с около една трета от нещата, които
Коментари Харесай

Приключихме 30% от подготовката за европредседателството


Държавата е завършила с към една трета от нещата, които би трябвало да направи за европредседателството ни. Към края на предишния месец 17 от общо 57 ограничения от Плана за подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година са изпълнени напълно. Една от плануваните действия е анулирана. Това е записано в Доклада за осъществяване на ограниченията, който Министерският съвет одобри.

По-голямата част от публичните поръчки са оповестени, а редица ограничения са в развой на реализация в резултат на подписани към този момент контракти с определени реализатори по реда на Закона за публичните поръчки. В рамките на раздел VІІІ "Приоритети и стратегия на Председателството”, съвсем всички ограничения са изпълнени. В идващите месеци ще продължи работата по структуриране на Програмата на България за Председателството по формати на Съвета на Европейския съюз.

Окончателният текст на Програмата ще бъде препоръчан за приемане през декември тази година с оглед нуждата да бъдат регистрирани постигнатите резултати по време на Естонското председателство. В оставащите до края на годината месеци на извънредно натоварен режим на работа ще бъдат мобилизирани напъните на всички органи и институции, включени в процеса на подготовката на Българското председателство, за осъществяване на включените в Плана ограничения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР