Държавата е отпускала един бюджет от около 300 млн. лева

...
Държавата е отпускала един бюджет от около 300 млн. лева
Коментари Харесай

Служебен зам.-министър се съмнява: Пътните строители са работили нарочно незаконно

Държавата е отпускала един бюджет от към 300 млн. лв. за всички компании, след което те са правили работа за над 1 милиарда лв. и в края на годината са им раздавани с постановления на Министерския съвет. Тези пари ги е нямало планувани в държавния бюджет. Искаме да им ги изплатим парите, само че казусът е от правна позиция. Това съобщи зам.-регионалният длъжностен министър арх. Иван Шишков за обстановката с ескалиращите митинги на пътните строители.

Искаме да разберем какво се случва с парите, които сме дали. Искаме да разберем и още нещо – дали част от строителството, което са създали, не е по линия на настоящ ремонт (и зимна поддръжка). В един миг може да се окаже, че някой им е възлагал контракти за главен ремонт, което е напълно друго – вършим разбор, изясни Шишков и даде обещание до края на седмицата да бъде оповестено. Ако е осъществявана активност отвън предмета на бюджета, няма юридически метод да им се заплати, заключи той.
 Пътният отрасъл желае оставката на Комитова след взаимни обвинявания за отсъствие за среща Пътният отрасъл желае оставката на Комитова след взаимни обвинявания за отсъствие за среща
Провал на срещата на пътните строители с отрасловия министър Виолета Комитова. По нейните думи не са се явили поканените притежатели на ф...

Съмненията, че това се е случвало, е поради това, че надвишения на осъществена работа има единствено в избрани елементи в България. Освен това, той изрази опасения, че са правени планове, които не са за поддръжка, а това към този момент " е доста сериозна неприятна процедура ".

Каним притежателите на компаниите в Министерство на регионалното развитие, с цел да водим диалози с тях, само че те не желаят да дойдат. Опитваме се да изправим пропуски от предходното ръководство, твърди Шишков пред Българска национална телевизия. И добави, че договарянията ще са на правна основа.

" Че митингите се употребяват политически мисля на всички е ясно. След като някогашен ръководител на АПИ е лицето на митинга от петък, мисля е явно ясно ", съобщи Шишков.

Моля, кажете кой е причинител на противозаконното строителство по Автомагистрала " Хемус " на лот 4 и лот 5, приключи Шишков с апел към сектора. И изрази безпокойство, че компаниите няма да си извършват отговорностите по договорите за зимна поддръжка.
 Зад кулисите на пътната поддръжка - в случай че числата се извадят от подтекст Зад кулисите на пътната поддръжка - в случай че числата се извадят от подтекст
Сформирането на единични цени си е приоритет, фирмена политика, фирмен запас и фирмен светоглед. Не може да има знак за тъждество за вс...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР