Държавата е отделила 15 млн. лв. за реклама на българския

...
Държавата е отделила 15 млн. лв. за реклама на българския
Коментари Харесай

Държавата ще плати 15 млн. за реклама на туризма, но под условие

Държавата е отделила 15 млн. лева за реклама на българския туризъм, само че ще го изплати на фирмите - уредници единствено под изискване, че ще доведат обещания брой туристи. Министерството на туризма разчита, че акцията ще усили с 200 - 300 хиляди души туристопотока от четири съществени за България пазара.

Механизмът за поощряване на проведения туризъм посредством маркетингови и рекламни акции на целеви за България входящи пазари ще се ползва сред 1 май и 31 октомври, заяви Българска телеграфна агенция.

Процедурата е разграничена на четири лота за четири съществени пазара: Германия - с бюджет от 5 млн. лева, Англия - 2.5 млн. лева, страните от Вишеградската четворка - 3.75 млн. лева и Русия - 1.25 млн. лева Сумите са без Данък добавена стойност.

Министърът увери, че процедурата е направена транспарантно, съобразена е и с европейските разпоредбите. Очаква се обявата да бъде оповестена в понеделник или вторник в Официалния вестник на Европейски Съюз.

За да сме сигурни, че парите ще се изразходват дейно, а не просто изхарчени, тази процедура за първи път е насочена към резултат, сподели министърът и посочи, че ще се заплаща единствено при реализиране на декларирания авансово съответен брой туристи, които ще посетят България за летен туризъм и ще са отседнали в регистрирани места за настаняване от системата ЕСТИ.

Предвижда се 15 на 100 предплатено да се заплаща при сключване на контракт, а останалите средства ще се преведат след доказване на резултата.

По думите на министъра, в случай че заложените резултати в тази процедура бъдат реализирани, ще може да се разчита този механизъм да работи непрекъснато, в това число и с по-голям бюджет. На идващ стадий ще може да се разшири действието му и за зимния сезон, а и целогодишно.

По механизма ще може да аплайват всички юридически лица, които дават отговор на техническите условия в заданието, като се планувани благоприятни условия за всевъзможни маркетингови интензивности. Очаква да има сериозен интерес към процедурата, изключително от основните и огромни туроператори, които работят с дестинация България, сподели министърът, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР