Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура

...
Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура
Коментари Харесай

Иван Шишков: Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура на Каравелово

Държавата е осигурила 20 млн. лв. за напълно нова инфраструктура на Каравелово. Кметът на Община Карлово напълно е собственик на територията, там няма и милиметър страната земя, нещата напълно са в неговите ръце. Това сподели служебният министър на районното развиване Иван Шишков в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

В момента строителни и ремонтни действия в засегнатите региони са невъзможни поради несъответствуващите условия, акцентира той.

Министър Шишков съобщи, че неговият доклад за последните 7 месеца не е бил с акцент върху това какво е установено, а върху това какво е свършено за трите месеца.

„ Интерконекторът, в това число и част от инфраструктурните обекти, които бяха рестартирани. Магистрала „ Хемус " порасна с 16 км. Одобрихме доста подробни устройствени проекти, тъй като без тях страната не може да строи. Проблемите, които продължаваме да установяваме, това е предоставеното от страната строителство, което се е трансформирало в нелегално поради метода, по който е възлагано от самата страна ", уточни той.

Четвърти и пети лот на автомагистрала „ Хемус " остават блокирани от нежеланието на тези, които позволиха противозаконното строителство, уточни арх. Шишков. „ В Народното събрание бях предложил промените в Закон за устройство на територията да бъдат оповестени за търпими. Групата на ГЕРБ бяха извънредно срещу. Дотук нищо не ме учуди. Учуди ме обаче, че шефът на Браншовата камара „ Пътища " Стефан Чайков, с които пътни компании работихме сносно и успяхме да им платим част от неплатеното строителство, което бяха поръчали ГЕРБ при започване на 2021 година и не беше заложено в никакъв бюджет, той влезе в районната комисия и сподели, че не поддържа изменението на Закон за устройство на територията. Т.е. той сподели на процедура „ Ние не желаеме да получим пари за това строителство, което е възлагано от страната. И тематиката с жертвата и съучастника още веднъж ще бъде отворена ", уточни арх. Шишков.

Готов е планът за подсилване на свлачището на автомагистрала „ Струма ", разгласи той. В сектора с готовите тунели на автомагистралата до три-четири месеца ще бъде пуснато придвижването в едната лента, а след още три-четири месеца - в другата. Строителството беше спряно през 2020 година поради свлачище, напомни той.

Все още няма дефинитивни резултати от инспекцията, осъществена на столичната улица „ Граф Игнатиев ". Към момента няма данни за некачествено осъществяване на ремонта на кръстовището на улиците „ Граф Игнатиев " и „ Цар Шишман ".

Министерство на регионалното развитие поставя огромни старания, с цел да бъде разреше казусът с пренареждането на жълтите павета в София, с цел да не бъдат изгубени европейски средства. Срокът за заплащане на ремонта е продължен с шест месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР