Държавата е лишена от пътно поддържане реалистично в следващите от

...
Държавата е лишена от пътно поддържане реалистично в следващите от
Коментари Харесай

Андрей Цеков: АПИ поддържа една порочна система

Държавата е лишена от пътно поддържане реалистично в идващите от 6 до 7 месеца. Това е времето, софтуерно належащо, да се организира една социална поръчка. Накърнен и заплашен е публичният интерес и здраве, съобщи заместник-министърът на финансите Андрей Цеков по време на ексклузивен брифинг по отношение на прекратените от АПИ поръчки за ремонт и поддръжка на пътища, съобщи БГНЕС.

Предпоставя се, че пътната поддръжка следва да продължи да се извършва по актуалните контракти. Самите те страдат от редица пороци, съобщи Цеков. По думите му, дейностите и бездействията на Агенция „ Пътна инфраструктура ” на процедура изчегъртват всеки един опит за излекуване на държавната политика в региона на пътищата.

Той съобщи, че поради установените нарушавания следва да се търси административна и наказателна отговорност на виновните лица.

АПИ поддържа една порочна система , добави зам.-министърът на финансите, давайки няколко образеца:

По инхаус процедури в последните години са предоставени активност и в следствие превъзложени на стойност над 3,6 милиарда лв.. Налице са и данни за манипулиране на процедури за възлагане на публични поръчки. Разходваният публичен запас надвиша даже прогнозните стойности на самите публични поръчки, заяви Цеков и добави, че най-пресният образец е възлагането автомагистралата Русе – Велико Търново.

Той означи и нарушавания по рамковите съглашения за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. От 2019 до началото на 2021 година са подписани 34 контракта за 757 млн. лв. за общ ремонт и поддръжка.

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР