Държавата е изгубила едно от делата, които води срещу Евролаб

...
Държавата е изгубила едно от делата, които води срещу Евролаб
Коментари Харесай

Неплатена такса от 70 лв. провали дело за милиони срещу фирмата, превзела Капитан Андреево

Държавата е изгубила едно от делата, които води против " Евролаб 2011 ", поради прословутата неплатена правосъдна такса от 70 лева

Това демонстрира решение на Върховния административен съд, който отхвърля да промени решението на по-ниската инстанция, откакто Българската организация за сигурност на храните не си е направила труда да внесе символичната дължима такса за разглеждане на жалбата в период.

За съпоставяне: материалният интерес по контракта на " Евролаб ", който БАБХ се опитваше да анулира по времето на кабинета на Кирил Петков, е за десетки милиона лв. на година.

Върховен административен съд приема, че касационната тъжба на организацията е нередовна поради изчезнал документ за 70-те лв. такса.

Съдът категорично акцентира, че разпореждането за непълните документи е обявено на шефа на БАБХ на 14 ноември 2022 година и не е оспорено от него.

По това време началник на организацията беше Христо Вълчанов - назначен от служебния кабинет и уволнен след скандал на 5 декември.

На Вълчанов е обяснено, че в случай че не извърши напътствията (т.е. не внесе парите в съда), жалбата ще бъде върната. Така се е и случило.

Вълчанов е направил опит да стачкува, предоставяйки извлечение от платежно разпореждане за онлайн банкиране, само че съдът не е приел причините му.

Документът е изпратен не в периода до 21 ноември, а чак на 30 ноември 2022 година по пощата. Официално е получено в съда на 2 декември 2022 година

" Дори все още на обжалваното определение, напътствията за показване на вносен документ не са били изпълнени ", написа в претекстовете на съда.

Нещо повече: информация в счетоводството на Върховен административен съд е посочила, че преводът на 70-те лв. не е изработен в период, а един ден след приключването му - на 22 ноември.

" Като е наредил превод следобяд на последния ден и е употребил система за банково разплащане, която да разрешава подреденият превод да бъде импортиран на идващия ден, частният жалбоподател самичък се е сложил в обстановка, в която дължимата сума да е импортирана от банката на идващия ден ", написа в претекстовете на Върховен административен съд.

Делото засягаше настояването на шефа на БАБХ за отменяне на контракта за наем сред " Евролаб 2011 " и държавната организация.

Бившият шеф Христо Даскалов, който беше уволнен от служебния кабинет със странни претекстове, предупреждаваше за това, че БАБХ съзнателно води процеса към неуспех.

Даскалов алармира, че Христо Вълчанов е бламирал неговите старания за премахване на " Евролаб ", а " Продължаваме промяната " сезира ДАНС поради увреждането на държавния интерес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР