Държавата е готова да реагира веднага, ако цените на едро

...
Държавата е готова да реагира веднага, ако цените на едро
Коментари Харесай

Държавата готова за скок на цените заради Украйна

Държавата е подготвена да реагира незабавно, в случай че цените на едро тръгнат нагоре след възбраната за импорт на артикули от Украйна. Това съобщи в изявление за „ Нова телевизия “ служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. Вчера служебното държавно управление реши да забрани вноса на над 20 артикули от Украйна, измежду които пшеница, слънчоглед, мед, сурово мляко, яйца, месо и други.

Ние ще следим цените на едро и в случай че се употребява моментът да се подвигат цените поради това, че вносът става по-малко, ние сме подготвени незабавно да реагираме и да разгадаем още веднъж този импорт, сподели Стоянов. По думите му сега в хамбарите на българските производители има неосъществена продукция за към 3 милиарда лв..

За страдание, макар че се внасяха артикули на много по-ниски цени, ние не видяхме понижение за крайния консуматор, разяснява министърът.

Сега изрично ще следим и в случай че цените на едро тръгнат нагоре, незабавно сме подготвени да разгадаем вноса на артикули от Украйна. Съзнаваме риска и разчитаме българските аграрни стопани да схванат – това го вършим за тях и разчитаме да не употребяват момента за далавера, сподели Никола Стоянов.

Министърът съобщи още, че България продължава да поддържа Украйна и страната ни няма да забрани директното прекосяване на артикули.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР