Държавата е функционирала в паралелен свят и не е спазвала

...
Държавата е функционирала в паралелен свят и не е спазвала
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: Държавата живее в паралелен свят и не е спазила законите

Държавата е функционирала в успореден свят и не е спазвала законите, които е следвало да съблюдава. Това съобщи заместител районният министър Иван Шишков пред Българска национална телевизия за която се оказа, че не е нито скоростен път, нито автомагистрала.

По думите му би трябвало да се вземат доста незабавни ограничения. Никой не е очаквал, че този сектор от " Струма " може да бъде в такова писмено положение , уточни Шишков. Този път продължава да няма Акт 16, като по време на следствието се открило, че когато е бил юридически пътят, се е навлязло в парцели непозната благосъстоятелност и е и почнала дълга сага, която не е приключила и досега.
 Участъци от Автомагистрала
Участъци от Автомагистрала " Струма " - неприемливо стръмни и не по стандарт

Проблемът бил още в проектирането на автомагистралата

Според него концепцията сега не е да се узакони, а да се откри търпимостта с текст в Закона за устройство на територията. Ние ще намерим метод по законов ред да оправим чисто писмено това, което намерихме, безапелационен бе Шишков.

Това, което може да каже за трагичната права, е, че ДНСК е отказала въвеждането на пътя в употреба през 2010-2011 година Тогава е било ясно, че пътят е имал проблеми.

Министерство на регионалното развитие постави големи старания да приключи договорите за настоящи поправки и поддръжка, а да остави единствено договорите за зимно поддържане, с цел да може на чисто да се стартира с нови контракти за поддръжка. Проблемът е, че пътищата нямат проекти, а имат противозаконни строителства. Пътищата от самия миг, с цел да бъдат експлоатирани вярно, би трябвало да имат паспорт и на него би трябвало да написа през какъв брой време какво би трябвало да се направи, акцентира проектант Шишков.
 Трагичната права на Автомагистрала
Трагичната права на Автомагистрала " Струма " - противозаконна и не е автомагистрала, а скоростен път

Настилката и мантинелите са в норма, само че кой и по кое време е вдигнал скоростта на 120 км/ч?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР