Държавата е една от най-сложните системи, тя е многофакторна. Не

...
Държавата е една от най-сложните системи, тя е многофакторна. Не
Коментари Харесай

Проф. Николай Ангелов: Просперитетът на държавата идва след развитие на индустрията

„ Държавата е една от най-сложните системи, тя е многофакторна. Не може в Народното събрание да преобладават единствено и само адвокати, тъй като Народното събрание е място, в което се коват закони. Юристите могат да ги изгладят и дооформят, само че законите, които занапред би трябвало да създадем, за тях ни трябват хора на точните науки, които си дават сметка, че просперитетът на една комплицирана система, каквато е страната, се основава на 2 стълба. Единият е земеделието, което би трябвало да бъде усъвършенствано, а вторият е промишлеността “ , това съобщи проф. доктор инж. Николай Ангелов в.

Проф. доктор инж. Николай Ангелов е дълготраен учител в Техническия университет в София по образователните дисциплини „ Конструкции и технологии в експозиционния дизайн “, „ Администриране на дизайнерски планове “ и „ Ергономия “. Ръководил е общо 16 докторанти, от които 10 в региона на научната компетентност „ Ергономия и индустриален дизайн “.
През 2008 година му е присъдена премията „ Интелект “ на Българската стопанска камара, а през 2009 година е вписан от Патентното ведомство на Република България в „ Златната книга на българските откриватели и изобретатели “.
В свободното си време се занимава с живопис. Има 7 независими изложения и голям брой участия в групови изложения. Като цигулар, и в партньорство със собствен колега-пианист, музицира в разнообразни клубове и сцени.

Проф. Ангелов е създател на анализа , където пази тезата, че който и да ни ръководи няма да има разлика и ще продължим да сме на дъното на европейските ранглисти, до момента в който не сменим модела на ръководство.
„ Проблемът ни е сложен, в основата му е неналичието на мислене. Ние българите имаме доста скъпи запаси, които не използваме, да вземем за пример морето. То не е единствено за къпане лятото, ние нито имаме корабостроителница, нито кораборемонтна работилница – нямаме ги, а сме ги имали. Морската ни източна граница е една естествена даденост, която пропиляваме “, безапелационен е той.
Професорът счита, че с цел да се оправи страната трябват повече практици, а не теоретици и фокус върху нововъведенията.
 Какво ни би трябвало, с цел да се оправим Какво ни би трябвало, с цел да се оправим
Допреди няколко месеца следих ежедневно дейностите на протестиращите, които настойчиво желаеха оставката на кабинета, както и съответ...
„ В катедрата, в която работех 45 години, аз бях този с патентите и ми се подиграваха, и ме питаха за какво са ми тези патенти. Във висшите учебни заведения би трябвало да се насърчават целеустремено студентите, създаващи нови подходи и новаторски артикули. Недопустимо е, да вземем за пример, образователната дисциплинираност „ Патентно дело “ да се преподава от хора, които нямат предпазен и внедрен в бизнеса най-малко един патент за откритие или удостоверение за потребен модел. “

И дава за образец с Япония, където учат децата да „ иновират “ още в началното учебно заведение.
" Трябва да следваме образеца на Сингапур, Виетнам, Малайзия, Филипините. Трябва да следваме техния образец за държавно ръководство, с цел да успеем. От 20 години се приказва, че ние ще влезем в по този начин нар. патентна конвенция в Европейския съюз и към момента не сме.
Най-чистият метод на иновирането е посредством патентоване или посредством удостоверение за потребен модел, с цел да защитиш интелектуалната си благосъстоятелност. Всеки би трябвало да се старае да основава и да има фокус към нововъведенията, всичко друго е групова безнаказаност. Скриваш се зад всеобщата интензивност ", добавя проф. Ангелов.
 Любомир Атанасов: Бизнесът би трябвало да се приспособява към новото обикновено (ВИДЕО) Любомир Атанасов: Бизнесът би трябвало да се приспособява към " новото обикновено " (ВИДЕО)
Пандемията несъмнено промени разпоредбите на играта и всичко стана цифрово. Работещите всеобщо започнаха работа от у дома, учениците прем...
Цялото изявление вижте във видеото.
Автор: Габриела Андреева


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР