Държавата е длъжна да се грижи за общия интерес. Освобождаването

...
Държавата е длъжна да се грижи за общия интерес. Освобождаването
Коментари Харесай

Денков за готвения протест на зърнопроизводители: Придобива политически характер, няма да се поддадем на шантаж

„ Държавата е длъжна да се грижи за общия интерес. Освобождаването на вноса на земеделска продукция от Украйна е от изгода за всички жители. Ето за какво държавното управление няма да се поддаде на опити за шантаж “. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, представен от държавната пресслужба, във връзка подготвяните от аграрния бранш национални митинги по отношение на освобождението на вноса на селскостопански артикули от Украйна.

„ Цените на храните – освен на хляба и олиото, само че и на месото поради потреблението на фураж, зависят от вноса. А тях ги заплащат всички хора. Ако има обиден обособен бранш, ще му помогнем “, добави Денков.

Официалната статистика ясно демонстрира финансовото положение на зърнопроизводителите: през 2022-а – годината на войната, те са отчели облага сред 20% и 25% по отношение на 2021 година „ Те споделят, че секторът умира, само че такива правила на облага в света в действителност са единствено мотив за злоба “ , съобщи той.

По думите му „ през последните години страната дава на земеделието 1,5 - 2 милиарда лева от парите на данъкоплатците и то регистрира облаги с тази поддръжка “.

Премиерът счита за неправилен и нездравословен за хората метода страната да подкрепя целия поземлен бранш: „ Тази година също има компании, които не престават да печелят. Но има и други, които са в усложнение и техните проблеми би трябвало да бъдат съответно адресирани. “
Министър-председателят прикани всички обособени сектори в земеделието да помислят какви са техните съответни проблеми. Той е подготвен да ги обсъдят дружно и да търсят решения, само че с цифри.

Във връзка с това министър председателят насочи публична покана за среща на следващия ден до всички 22 организации от инициативния комитет, който приготвя митинги идната седмица.

„ Този митинг стартира да придобива политически темперамент – и със поръчките за поддръжка от партии, и с това, че част от хората, които го оглавяват и провеждат, са близки до избрани политически лица “, разяснява министър председателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР