Държавата е буквално счупена. Над 2500 блока в България сме

...
Държавата е буквално счупена. Над 2500 блока в България сме
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ПП счупиха държавата. На 3 октомври ще свалим цените на бензин и дизел

" Държавата е безусловно счупена. Над 2500 блока в България сме санирали. А те го извадиха от Плана за възобновяване. "

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на акцията на партията в Разград.

" Това е най-лесната акция. Защото, когато Корнелия Нинова приказва за модела Борисов, ето ви цената на електрическата сила август 2020 година - 75 лева При новия модел е в пъти по-скъпа. Избирайте, бе, хора. Аз повече на избори и на акция няма да вървя. Въглищата са български и в българските земни глъбини. Там са си от епохи. Миньорите, енергетиците, инженерите са българи. Заплатите им не са скочили. Откъде пристигна това покачване? " Козлодуй " работи на макс и токът излиза на 45 лева, а се продава на 1800 лева Защо изпуснаха това ", упрекна Бойко Борисов някогашните ръководещи от " Продължаваме промяната ".

" Ето ви повишаването на питателните артикули. Кое наложи да ви се вдигне олиото? Колкото искаш слънчоглед има. Токът е наш, земята е наша, селяните са наши, комбайните също. Кое ви подвигна цената? Няма стока да не се е вдигнала, откакто нашия модел го няма. На 2 октомври преценявайте. Половината можем да ги свалим ", съобщи още Борисов.

" Когато числата приказват и медиаторите мълчат. Ето ви цените на природния газ - 837% по-скъпа е в този момент в сравнение с при нас ", добави той и сподели графики пред залата със симпатизанти.

 

" При неприятните ГЕРБ дизелът е бил 2,09 лева, ето по какъв начин пораства, а като си потеглиха Кирил и Асен малко падна, тъй като са по-малко комисионните. Няма да диспутирам кой е по-добър. Ето народът да си избере. Цените на бензина виждате ли по какъв начин пораства ", показва той.

" Какво ще създадем, когато се върнем, продължи демонстрацията Борисов. Рафинерията е наша и за съветския нефт е извоювана дерогация. Но съветският нефт се внася от швейцарска компания, създава се на ишлеме и се изнася в Швейцария. 1/3 от бензина и нафтата остават тук на цена 1,20 лева по-висока, другите отиват да се продават в Европа. Ако сме в държавното управление ние още на 3 октомври или рафинерията се съгласява да работи за БЕХ на ишлеме и бензинът пада незабавно с лев-лев и двадесет. Вариант 2 е мито от 1 лева на всеки литър ", обясни Борисов проектите на ГЕРБ. От митото ще се връща по лев на зареден литър на всяко зареждане.

" Аз не ви ги давам обещание тези неща, аз съм ги правил 12 години. 2009 година дойдохме в изискванията на най-голямата рецесия в света. И удържахме българите да не я усетят. След това ни налетя миграционната рецесия. Правилно са им споделили да не приказват за геополитика, тъй като говореха против турския президент Реджеп Ердоган. И тази геополитика по никакъв начин не е лесна ", сподели още Бойко Борисов.

" Когато правихме " Балкански поток " той беше в услуга за всички - Турция, България, Сърбия, Северна Македония. Заради това и президентът Ердоган, когато имаше проблеми идваше във Варна. А аз докарвах президента на Европейска комисия, на Европейски Съюз. Правехме общи планове и се държахме като екип. А те не ги схващат тези работи. Когато отидох в Америка ме посрещаха в

Преди него приказва лидерката на листата Десислава Атанасова.

" Ние нямаме потребност от опорки като партията на медиаторите " Продължаваме промяната ", съобщи Атанасова.

Според нея изтеклите в обществените мрежи опорни точки за акцията на Политическа партия са възмутителни и погрешни. " Те споделят, че са млади. Е, какъв брой да е млад комунистическият сатрап Бойко Рашков. Казват, че са смели. Смели бяха като арестуваха Бойко Борисов и не си даваха сметка за следствията. Само след няколко месеца бяха свалени ", съобщи тя.

" Определят ни като остарели политици. Но ние сме се потвърдили, че при нас нямаше лекьосани парапети на ръководство, нямаше " Джемкорп ", нямаше кумове и близки другарски връзки за по 140 евро на час. Нещо, което се случваше тези седем месеца. Били нараснали пенсиите, били създали антикорупционно законодателство. Увеличените пенсии се дължат на гласовете на ГЕРБ, тъй като с нашите гласове се одобри актуализацията на бюджета. Направили градините безвъзмездни. Кои детски градини? Тези, които Бойко Борисов построи ", съобщи още Атанасова.

" На тези от " Промяната " са им забранили да приказват по няколко тематики. И каквото и да ги питат да повтарят едно и също - старите лица в политиката против младите и енергичните Бойко Рашков и Николай Събев. Да не приказват за геополитика, написа в опорните им точки. И доставките на газ са геополитика, и Украйна е геополитика, по какъв начин няма да говорите господа? Кирил и Асен се срещнаха един път с президента Руанда, който оцени антикорупционната им политика. Докато предните години тук идваха всички международни водачи ", съобщи още Десислава Атанасова от трибуната.

" Когато някой споделя, че ГЕРБ е в изолираност, той не знае какво приказва. Как можем да сме изолирани, когато народът е с нас. На 2 октомври първа политическа мощ ще сме ние - обединението ГЕРБ-СДС ", съобщи пък някогашната енергийна министърка Теменужка Петкова.

" За последните 8 месеца жителите съумяха да видят разликата сред държавническото ръководство на ГЕРБ и Бойко Борисов и аматьорското на " Продължаваме промяната ". Тези хора ще останат в историята като държавно управление, което говореше единствено неистини и предизвикваше единствено рецесии. Една от най-тежките е в енергетиката. Този бранш директно касае всеки български жител и бизнес и бърка в джоба на всеки. Тези хора обясниха по какъв начин последните 7 месеца са се учили. Когато поемаш ръководството на страната, нямаш време за учене ", съобщи още Петкова.

" Те оповестиха, че са спрели доставките от " Газпром " и незабавно подхисаха с медиатори. Така отново получаваме газ от " Газпром ", само че с 30% по-висока цена. Над 100 млн. лева ни коства това на месец ", добави тя.

Петкова упрекна Политическа партия, че са отговорни за инфлацията, тъй като не са овладели цените на енергоресурсите.

" Тези хора оставиха България без природен газ. Това се удостовери и от служебното държавно управление. Оттук нататък след цената да стане непостижима, тъй като те са купували тези танкери на над 450 лева на мегаватчас, а обещаваха 4 пъти по-ниска цена ", съобщи Петкова.

Според нея високата цена на електрическата сила също е провокирана от държавното управление на " Продължаваме промяната ". Те нямаше да си мръднат пръста да оказват помощ на бизнеса, на общините, на лечебните заведения. Под наш напън бе комплициран таван на цената в последните дни, добави Петкова.

ГЕРБ има антикризисни ограничения - увеличени количества природен газ от терминала на " Александруполис ", ще има механизъм за компенсиране цената на природния газ, изброи още тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР