Държавата е безучастна към разследването на трагедията в Золинген, в

...
Държавата е безучастна към разследването на трагедията в Золинген, в
Коментари Харесай

Пеевски призова МВнР да разследва случая с убитото българско семейство в Германия

Държавата е безучастна към следствието на нещастието в Золинген, в която бяха убити българско семейство с две деца. Външно министерство неотложно да се намеси, прикани ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски в известие, публикувано от пресцентъра на групировката. 

Той моли българските управляващи - министър на външните работи, посолство на България в Германия „ и всички способени органи неотложно да се засилват по случая „ Солинген ”. Там, преди 10 дни бяха погубени животите нацяло българско семейство от турски генезис с две деца при тенденциозен палеж, за който локалните органи на реда потвърдиха, че е закононарушение от ненавист ”. 

Безучастността на българската страна към нещастието и похищението против живота на български жители е неприемлива. Местни медии алармират, че съществува действителен риск следите на закононарушението да бъдат прикрити и виновниците да останат неразкрити и ненаказани, по тази причина Министерството на външните работи във взаимоотношение с способените органи би трябвало да предприеме незабавни дейности, се показва в позицията.

При пожара, избухнал на 25 март в четириетажна жилищна постройка в Золинген, починаха две деца, майка им и татко им. Съобщено бе, че починалите са български жители от турски генезис. Още девет души, потърпевши при пожара, са били приети в болница. Според предварителния отчет на прокуратурата пожарът в жилищния блок в Золинген е резултат от тенденциозен палеж, съобщи ДПА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР