Държавата дава 1.5 млн. лв. на производителя на велосипеди Е-Велокс“

...
Държавата дава 1.5 млн. лв. на производителя на велосипеди Е-Велокс“
Коментари Харесай

Държавата дава 1.5 млн. лв. за път до новия завод на „Е-Велокс“

Държавата дава 1.5 млн. лева на производителя на колела „ Е-Велокс “ ООД, които компанията ще употребява за построяването на пътна инфраструктура наоколо до новия си цех край Пловдив. Целта е да се улесни работата на предприятията и придвижването на жителите и чиновниците в покрайнината, само че и да се основат удобни условия за привличане на нови вложители в района.

Договорът за отпущането на общественото финансиране бе връчен на компанията през днешния ден от служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Той идва след получения от „ Е-Велокс “ преди два месеца документ клас А за инвестицията на дъщерното ѝ сдружение „ Лидер-96 “ в нова фабрика.

Заводът за електрически колела ще се намира в зона Куклен, част от „ Тракия икономическа зона “. В него ще бъдат вложени общо 50 млн. лева Очаква се да проработи при започване на 2023 година, да създава по 300 хиляди колела годишно и да даде работа на 330 души.
 Меката на е-велосипедите: Нова фабрика за 50 млн. лева
През 2022 година от бюджета на МИР в построяването на общинска пътна инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията са предоставени 9.67 млн. лева Средствата са вложени в развиването на индустриалните зони на общините Марица, Куклен и Карлово.

Така страната поддържа капиталови планове на 5 сдружения на обща стойност 201 млн. лева, предвиждащи разкриването на над 1500 нови работни места “, показват от ведомството.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетине-велосипеди цех Пловдив инфраструктура ПоследниНай-четениИнфраструктура 28 Държавата дава 1.5 млн. лева за път до новия цех на „ Е-Велокс “ Бюджет и финанси 152 Ново 20: Служебният кабинет предлага 780 лева минимална заплата Регулации 204 Комисия за защита на конкуренцията се ускори да ревизира договорката на Спас Русев за „ Булсатком “ Крипто 88 Криптовалутите може да отключат идната финансова рецесия Компании 2696 Българската „ Мегапрофил ИГ “ удвоява производството си в Русе Компании 2297 Profine Energy желае да строи плаваща слънчева централа в язовир „ Огоста “ Телекомуникации 2255 Nokia и Ericsson напущат Русия и се чака срив на мобилните мрежи Компании 1708 Върховният съд спря една от покупко-продажбите на Vivacom Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР