Държавата да задели 40 милиона лева от парите на българските

...
Държавата да задели 40 милиона лева от парите на българските
Коментари Харесай

40 млн. лв. да плати държавата за „Корал“ искат „зелените“

Държавата да задели 40 милиона лв. от парите на българските данъкоплатци, с цел да откупи частния парцел зад плажа „ Корал “ в община Царево – това е следващото безумство, което се пробват да прокарат „ зелените “. Целта е те да продължат да си къмпингуват без пари по цяло лято.
Поредният „ скандал “ „ еколозите “ си измислиха предходната седмица, откакто пуснаха фотоси в обществените мрежи. Под тях те се вайкаха, че дюни на плажа са заградени нелегално.

Още тук проличава следващата им неистина – мястото е оградено от неговия притежател, испанският вложител Ибердрола Инмобилиария, който е част от големия консорциум Ибердрола Груп, чийто оборот е 32 милиарда евро годишно.

Инвеститорът

Тази група е посочена за електроенергийна компания в международен мащаб от влиятелната ранглиста за стабилно развиване Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – главният интернационален мерител на това по какъв начин фирмите способстват за устойчивото развиване. С други думи става въпрос за мегадружество, което залага на най-екологичните стандарти в своя бизнес и е най-голямата компания за произвеждане на ток от ветрогенератори (най-зеленият способ – б.а).

Тоест на всички към този момент е ясно, че става дума за основен задграничен вложител, който желае да строи зелено ваканционно населено място.
„ То ще се трансформира в образец в Европа за успеваемост и резистентност, като отговор на най-новите пазарни трендове и екологични условия на Европейски Съюз за резистентен туризъм “, пишат от „ Ибердрола Груп “ до медиите. Те са купили земята за 40 милиона лв., като цялата им инвестиция в селището ще е близо 45 милиона евро. Покупката на парцела е от 2007 година. Испанците описват, че незабавно почнали да се сблъскват със зелените организации тук.

“Зелен рекет”

„ Направихме тревожно изобретение: Някои от тези неправителствени организации участваха и се интересуваха от употребата на морския бряг на „ Корал “. Според нашата информация, в продължение на няколко години, са взимани такси от хора, които къмпингуват или са спрели с каравани в региона. Никога не сме оправомощили никого да употребява земята за тази или друга цел. В резултат на това, след всяко лято, тонове отпадък трябваше да се събират и част от природата в региона бе унищожена, заради неконтролируемия вход на всички типове транспортни средства, противозаконен къмпинг, палене на огньове и други “, пишат от „ Ибердрола “.

Те допълват, че оградили земята си в този момент, тъй като идвал летният сезон и желали да запазят инвестицията си от следващото замърсяване, което на процедура унищожава природата в парцела.

„ Зелените “ за следващ път се пробват да изгонят основен вложител и в случай че може за това страната да заплати 40 милиона.

Жертвите на “зелените”

Ако и „ Ибедрола Груп “ си тръгне, ще стане част от листата на задграничните вложители, трансформирали се в жертва на „ еколозите “ – като се стартира от туристическите планове като „ Рила Дестинейшън “, мине се през концесиите за рандеман на злато в Трън и Генерал Тошево и се стигне до значими за българската стопанска система планове с държавно присъединяване като „ Бургас-Алекснадруполис “, АЕЦ „ Белене “, „ Южен поток “.

В същото време министър Нено Димов разгласи, че към този момент не са открити нарушавания, макар че изказванията на „ еколозите “ се ревизират. Димов посочи, че всичко се прави от община Царево, в чийто отговорности влизат сходни дейности, както е било постоянно – при такива сигнали кметовете са виновни, Министерство на околната среда и водите може да оказва помощ.

Но „ зелените “ не чуват обстоятелствата и си знаят своето. За страдание страната ги слуша и им угажда, а в това време властта приказва за нарастване на задграничните вложения и развиване на туризма. Нищо от тези неща не може да се случи, до момента в който у нас командват „ зелените рекетьори “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР