Държавата да положи всички възможни усилия пълноправното ни влизане в

...
Държавата да положи всички възможни усилия пълноправното ни влизане в
Коментари Харесай

Превозвачи настояват да се ускори влизането ни в Шенген

Държавата да постави всички вероятни старания пълноправното ни влизане в Шенген да се форсира – за това приканват от Съюза на интернационалните превозвачи.

Според сектора 95% от транспорта на артикули се реализира по суша и отварянето на сухопътните граници ще генерира и по – огромен БВП. Към момента, новите правила за Шенген по никакъв метод не оказват помощ на бизнеса и транспортният бранш търпи големи загуби.

" Всеки изгубен час от изчакване на граничните пунктове коства 10 евро на транспортьор на транспортно средство. Загубите се равняват на над 100 милиона евро на годишна база ", сподели Йордан Арабаджиев - изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

" Темата на дневен ред е слагането на невидими граници пред нашия отрасъл. Ние нямаме вход на Шенген по суша. Това единствено по себе си ни довежда в обстановка, в която българския консуматор заплаща сред 15 и 18% по – скъпи артикули в сравнение с западноеврепейските такива, смятате ли, че това е редно? ", показа Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР