Държавата да поема част от осигуровките или данъците на възрастните

...
Държавата да поема част от осигуровките или данъците на възрастните
Коментари Харесай

Иван Нейков предлага: Държавата да поема част от осигуровките или данъците на възрастните работници

Държавата да поема част от осигуровките или налозите на възрастните служащи, когато те предават опита си на млади чиновници. Това предлага някогашният обществен министър Иван Нейков. Анализите сочат, че в бъдеще бизнесът ще е по-зависим от неналичието на квалифицирани млади, като техният дял ще понижава, а продължителността на живота ще пораства.

Международните практики за справяне с феномена "застаряваща работна ръка " изследват от Балканския институт по труда и обществената политика. В част от страните-членки на Евросъюза към този момент е въведено гъвкаво или понижено работно време за по-възрастните чиновници за те да се запазят и да работят по-дълго. У нас обстановката също е изменена, регистрира ръководителят на института Иван Нейков:

"Работодателите стартират да схващат потребността на възрастния служащ. В момента най-големи компликации в намиране на работа нямат възрастните, както беше преди години, а младите ".

Затова той предлага в половината от работния си ден хората, на които следва да се пенсионират, да извършват съществени отговорности, а в другата половина от деня на предават опит на младите, като страната насърчи това финансово: "Покриване, да речем, размера на осигуровките или налог общ приход за този интервал от работния ден, в който възрастният служащ ще образова младия, а това е извънредно скъпо за страната, тъй като тя в действителност ще запази опита на остарелия, а ще получи един млад, подготвен служащ ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР