Държавата да отпусне целево 16.3 милиона лева, на колкото са

...
Държавата да отпусне целево 16.3 милиона лева, на колкото са
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска от държавата целево 16.3 милиона за акциите на община Варна в Панаира

Държавата да отпусне целево 16.3 милиона лв., на колкото са оценени 29% акции в " Международен панаир Пловдив ", предоставени безплатно на община Варна. С тези пари акциите ще бъдат изплатени и ще станат благосъстоятелност на община Пловдив. Това е предлагането на Политическа партия ГЕРБ, прочетено от ръководителя на групата общински съветници Йордан Илиев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Йордан Василев от " Автентична лява Българска социалистическа партия " разгласи, че предлагането е положително и групата ще го поддържа.

Веселина Александрова от Демократична България също съобщи, че ще поддържат такава декларация, само че оферират да се одобри и декларация послание до Бойко Борисов, с цел да се върнат акциите на страната от Варна по този начин, както са ги получили. 

Евелин Парасков от " Съюз за Пловдив " означи, че днешната изключителна сесия се обрисува да бъде сесия на декларациите и в тази връзка предложи в решението да се изрази изрично волята на Общинския съвет като акционер в " Пълдин туринвест " АД - че е срещу повдигането на капитала на сдружението. 

Георги Колев направи " бакалска сметка ": Варна получи 45 милиона, с цел да заплати " Дупката " и " Дупката " си е нейна. Получи и едни акции, които трябваше да й послужат да придобие " Дупката ". Варна се е облагодетелствала. Тези 60 милиона са двугодишната финансова стратегия на Пловдив. " Връщането на акциите не стана с решение на Министерски съвет, стана с акт на политическа партия. Смятам, че настояването на госпожа Александрова е вярно. Общественият интерес на Пловдив е акциите да бъдат върнати на страната. Има решение на Общински съвет - Варна, което кметът дерогира. Това, което гледаме през днешния ден, е да метод да обогатим община Варна и да ощетим Пловдив " - съобщи юристът.

Заседанието се приключва за повторно за уеднаквяване на позициите на политическите сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР