Държавата да изкупи пунктовете на Лафка“, за да ги ползват

...
Държавата да изкупи пунктовете на Лафка“, за да ги ползват
Коментари Харесай

Ще се простреля ли Борисов с „Лафка“ на Пеевски?

Държавата да изкупи пунктовете на „ Лафка “, с цел да ги употребяват държавното Тото и Български пощи за разпространяване и продажба на вестници и списания. Тази концепция се пробват да прокарат пред премиера Борисов близки до Пеевски министри и издатели. В момента всички будки на депутата от Движение за права и свободи са затворени.
Печатните издания се продават в магазини и бензиностанции, само че което вещае банкрутите им, в случай че скоро нещо не се промени коренно. Сред причините за договорката е и този, че страната щяла да управлява хем хазартните талончета, хем разпространяването, за което от дълго време ни подлагат на критика извън, че е монополизиран от Пеевски. Това оповестиха за Фрог нюз източници от Парламента.

Премиерът Борисов и транспортният министър Желязков се похвалиха, че от 1 март Български пощи ще поемат превозването на печатните издания до разнообразни точки на страната. Така изпълнявали обещанието си от предходната година да преборят монопола на пеевското разпространяване. Не е ясно обаче кой ще продава изданията.

Борисов в типичния си жанр се пошегува с Желязков: „ Остава да ги продавате накрая… Да ги печатате и да ги пишете “. Всъщност доста от новините се пишат точно от властта, само че това е друга тема…

Преди дни от „ Лафка “ оповестиха публично, че приключват активността си „ поради прекъсването на бизнеса с лотарийни билети “. Въвеждането на държавен монопол направил невероятно съществуването на веригата от павилиони, споделят още от компанията. Това обаче не е правилно, защото мрежата от пунктове съществува много преди появяването на Държавната лотария на Васил Божков. Всъщност главната версия „ Лафка “ да спусне кепенците е поради отхвърли на Божков да купи компанията от Пеевски. А е отказал, тъй като била в затруднено финансово положение. Това, съгласно наблюдаващи било причина за избухналата война сред тях, в която се включи и прокуратурата и Божков бе заставен да се избавя в АОЕ.

Говори се, че „ Лафка “ има огромни отговорности. Милиони са получени от държавната ББР, които мъчно ще бъдат върнати. Ако страната не придобие „ Лафка “, банката ще бъде принудена да влезе във притежание на „ Лафка “. От което излиза, че олигархът ще е взел едни милиони, а ББР нещо, което не работи…

Ако министър председателят Борисов се съгласи страната да изсипе милиони на Пеевски, купувайки „ Лафка “, това ще е прострелване не просто в крайници, а напряко в главата, разясняват осведомени със обстановката. Финансово това е изцяло голословно, а политическите последици могат да бъдат пагубни, тъй като ще се потвърдят подозренията, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са в комбина.

Борисов е потвърдил, че умее да се оправя с тежки обстановки и кавги, само че в сегашната обстановка да извади милиони от хазната, с цел да избавя Делян Пеевски би било същинско самоубийство.

Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР