Държавата би следвало да продава всички автомобили, конфискувани от шофьори,

...
Държавата би следвало да продава всички автомобили, конфискувани от шофьори,
Коментари Харесай

Какво ще се случва с конфискуваните коли на шофьори, дали положителни проби за алкохол или наркотици?

Държавата би следвало да продава всички коли, иззети от водачи, дали позитивни проби за алкохол и опиати по отношение на новите промени в Наказателния кодекс. Официално конфискацията би трябвало да настъпи при влезнало в действие правосъдно решение с присъда за съответното закононарушение. 
Прочетете още
Към момента Национална агенция за приходите афишира търговете за продажба на движимости, иззети при наказателни каузи. Най-често това са принадлежности, употребявани при произвеждане и разпространяване на опиати, само че не се изчерпват единствено до това. 

Най-често отнетите в интерес на страната движимости се афишират в тъй наречените лотове - сборна група от предмети, които се продават дружно. 

Например сега на търг след решение по разнообразни каузи са оповестени металдетектори, дървесина, две коли марки " Субаро " и " БМВ ", над 101 тона боклуци от метали за 193 хиляди лв.. 

Продава се съоръжение на наркооранжерия за марихуана по дело против незаконна формация на Еленко и Марио Маркови, които криели развъждането на опиата зад активността си с търговия на яйца в птицекомбинат. В лота са включени климатици, лампи, вентилатори и други детайли от обзавеждането и индустриалния развой, като общата им стойност е над 5500 лв.. 

Същата би следвало да е ориста и на отнетите коли. Припомняме, че измененията в закона плануват до конфискация на автомобил да се стига, в случай че водачът им е и техен притежател, и бъде открито, че е използвал алкохол над 1,2 промила, опиати или алкохол над 0,5 промила при рецидив. Освен това обаче би трябвало да има влезнало в действие решение от съда за присъда. При закононарушения, свързани с алкохол, това става относително бързо, защото даже да бъде дадена кръвна проба, тя се обработва относително бързо. При пробите след позитивен дръг тест нещата обаче изобщо не стоят по този метод и сред полевия тест и подготвен резултат от кръвна проба, може да мине над година. 

Друг въпрос е дали страната няма да създаде различен способ за продажба на колите. Предвид, че в страната ни се вършат голямо количество проби на случаен принцип за разлика от доста други страни, в които проби се взимат единствено при нарушаване или произшествие, се чака броят на отнетите коли да нараства доста. Това значи, че преди всичко би трябвало да се обезпечат терени и условия за съхранението на колите. На последващо място да се прецезира какво ще прави страната с движимостите и дали те ще минат по каналния ред - търг на Национална агенция за приходите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР