Държавата активно ще продължи политиката за саниране на жилищни сгради,

...
Държавата активно ще продължи политиката за саниране на жилищни сгради,
Коментари Харесай

Кабинетът ще топли хората, санирайки ги, но с доплащане

Държавата интензивно ще продължи политиката за саниране на жилищни здания , само че това към този момент ще се случва със самоучастие на семействата, а не както до момента - на 100% безплатно.

Това бе акцентът от изявленията на представителите на властта - заместник-председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски от групата на ПП/ДБ и министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Двамата взеха присъединяване в конференция " Енергийната успеваемост на сградния фонд: основа на устойчивия енергиен преход ", проведена от Министерството на енергетиката и Центърът за енергийна успеваемост " ЕнЕфект ", с поддръжката на Коалиция " Да възобновим България ".

" Минахме през редица избори, а главният въпрос на нашите гласоподаватели беше по кое време отново ще стартира акцията по саниране. Преди тя даваше повече независимост, 100% финансиране, в този момент, когато е с европейски средства, би трябвало да се вместим в съответни декарбонизационни цели и те да бъдат остойностени. (...) Трябва да се насочим натам, че единствено с обществен запас няма да стане. Все повече хората би трябвало да осъзнават, че без тяхното присъединяване няма да стане ", съобщи Рибарски.
 Общините желаят 10-годишна стратегия за саниране
Общините желаят 10-годишна стратегия за саниране

Според тях вторият стадий по ПВУ е безсмидлен

И регистрира - кабинетът " Денков " приключил доста по въпроса с енергийната беднотия , енергийната успеваемост, а и с либерализацията на пазара, която съгласно националният представител ще бъде позитив за семействата макар необятно публикуваните страхове от възможен внезапен скок на цените.

Че би трябвало да има самоучастие от страна на семействата в процеса по саниране се съгласи и министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

" Късметлии сме, че сме в държавно управление, което се развива добре, тъй като не се раздираме от някакви политически дрязги заради простата причина, че не сме политическо държавно управление. Искаме да създадем по този начин, че хората да живеят добре, а не в плесен, да живеят на 28 градуса, а не да мръзнат като кучета ", показа непосредствено задачата си шефът на ековедомството.

" Квантов скок ". Така дефинира смяната в политиката по саниране - от 100% финансиране към самоучастие на всяко домакинство заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева.

На второ място - с цел да се реализира това, следва да има и административна, както и нормативна смяна, която е в прерогативите на Народното събрание. Основен фактор обаче, уточни зам.-министърът, следва да е смяната в културата на владеене на парцел.

" Собствеността е право, само че тя и носи отговорност. Колкото по-бързо осъзнаем това, толкоз по бързо ще заживеем в богата страна. Това се вижда от положението на чат от сградния фонд. За автомобила си да вземем за пример българинът демонстрира забележителни качества по за ръководство на собствеността си. А в случай че използван това и към домовете, в които живеем, ще се усъвършенства доста качеството на живот и средата към нас ", съобщи тя.
 Парите за саниране по ПВУ няма да стигнат за всички
Парите за саниране по ПВУ няма да стигнат за всички

Министерство на регионалното развитие удължава периода за кандидатстване за втория етап
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР