Държава си търси правителство - сезон 5 гледаме. И този

...
Държава си търси правителство - сезон 5 гледаме. И този
Коментари Харесай

Мартин Захариев: Имам самочувствието да приема поста на министър на туризма

Държава си търси държавно управление - сезон 5 гледаме. И този сериал не изневерява на правилото, че всеки идващ сезон е по-слаб, а феновете все се надяваме да ни изненада с нещо, с цел да си оправдаем изгубеното време. Какво ни чака - на кръстопътя сред постоянен кабинет и нови избори. А до момента в който договарянията минават през разнообразни прочувствени положения, кабинетът на ГЕРБ си се подрежда. Имат министър-председател: Мария Габриел, имат и алтернатива за министър на туризма: Националният ръб по туризъм изпрати писмо до ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и до нея, с което предлага за министър на туризма доктор Мартин Захариев.

„ Имам чувство, че ще има държавно управление, само че не се дължи на моя позитивизъм, а на това, че ножа е оправял до кокала, под килима за заметени редица нечистотии, които би трябвало някой да оправя,да почисти “, сподели Захариев.

„ Съдбата на страна е в ръцете на 10 души. Те всеки ден са в новините. Те би трябвало да решат отговорно, отговорността, която са поели да бъдат определени “, акцентира той.

„ Математиката не излиза все още, само че проблемите вземат връх, имаме късмет да катастрофирам напълно скоро. Но имаме и късмет за противоположното – да избутаме тежкия камък по нанагорнището и да се опираме да се върнем към нормалността “, уточни Захариев.

Той разяснява и номинацията на Мария Габриел за министър председател от ГЕБР. По думите му това била едно много сполучлива номинация. „ Първата дама европейски министър в постоянен кабинет ще бъде това. Ние българите имаме този късмет да пишем история по собствен метод. Преди 20 години бяхме единствената страна в света, чийто цар беше министър председател в парламентарна република.

По думите му другите политически сили, които може да сплоти Габриел.

„ Политически неоцветен кабинет би имал по-голям късмет да получи поддръжка от политизиран “, съобщи той.

Според него не трябва да се политизират секторите просвета, туризъм, спорт. Всяко политизиране в тези браншове е деструктивно. Има други браншове, в които играят съществено пари и там политизацията я има “, акцентира Захариев.

Той бе безапелационен, че всички браншове би трябвало да бъдат реформирани.

„ Моята математика не излиза при цялостен кворум. При по-малък кворум към този исторически миг на избора са вероятни всевъзможни конфигурации “, съобщи той.

Според него разновидността ГЕРБ-ДПС-БСП също е вероятен при опредени условия.

„ Струва ми се доста просто, само че преглъщането на политическото его на въпросните 10 се оказва доста сложен развой. Дано разсъдъкът надделее “, безапелационен бе Захариев.

„ Имам самочувствието да приема тази отговорност. Големите вложители поддържат тази кандидатура, тъй като ти не можеш да направиш нищо, в случай че хората не те поддържат “, сподели той по отношение на предлагането той за заеме поста министър на туризма.

Захариев не е получавал отговор от Бойко Борсов. „ Нямам никакви контакти с политици “, акцентира той.

Захариев разяснява и старта на летния сезон. Той уточни, че в Гърция го открива Мицотакис и попита по кое време наш министър председател е откривал сезона.

По думите му гръцкият министър председател го прави, тъй като 20% от приходите на южната ни съседка идват от туризъм. „ В България са 10%, малко ли е? “, попита той. „ Има капацитет да бъде 20% “, безапелационен бе Захариев. По думите му секторът би трябвало да бъде обилно подпомаган.

Той не видял туризмът да е в листата с цели на Мария Габриел, написа Факти.бг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР