Държава и бизнес подават ръка на туризма. Чрез нова онлайн

Държава и бизнес подават ръка на туризма. Чрез нова онлайн ...

Нова платформа за насърчаване на вътрешния туризъм ще заработи у нас.

Държава и бизнес подават ръка на туризма. Чрез нова онлайн платформа ще се насърчава връзката между хотелиерите, ресторантьорите и българския потребител.
Онлайн резервационната система се нарича "Преоткрий България". Платформата ще стартира в началото на юни, заедно със започването на туристическия сезон. Платформата ще бъде абсолютно безплатна и предлагащите оферти ще могат да дадат най-добра цена на крайния потребител. Целта е безопасен и качествен туристически продукт. Платформата е инициирана от "Метро България", но в нея влизат и много други компании, които се включват в разработването на услугата.
Стана ясно, че чрез резервирането през платформата, ще се даде сигурност у хората, че избират място за почивка, което е обезпечено откъм чистота и сигурност.
Министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че ще се разчита предимно на вътрешен туризъм. Той поясни, че през новата платформа ще се предлагат български продукти и български рецепти. Министърът коментира, че целта е да се помогне на секторите, които изпитват трудност, но и най-много да спечели потребителят.
Министърът на туризма Николина Ангелкова поясни, че инициативата е свързана с обединяване на усилията на бизнес и държава. Ангелкова подчерта, че всичко се прави в унисон да се насърчават хотелиери и ресторантьори, за да се минимизра рискът. Николина Ангелкова изрази надежда, че представители на туристическия сектор ще се включат в платформата, която ще стартира на 1 юни.
Земеделският министър Десислава Танева също приветства инициативата, като подчерта, че държавата ще гарантира за продукта, който се рекламира, през платформата.
 

Източник: actualno.com