Държава, бизнес и образование се обединяват, за да предоставят възможност

...
Държава, бизнес и образование се обединяват, за да предоставят възможност
Коментари Харесай

Експортен хъб България

Държава, бизнес и обучение се сплотяват, с цел да дават опция на повече български компании да намерят пазари за продукцията си в чужбина. Инициативата се назовава Експортен хъб България. Той бе основан на особено събитие през днешния ден посредством подписването на съглашение сред 12-те участници. Това са Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП), чиято е и концепцията за основаване на хъба, София Тех парк, Българската организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ), Българската стопанска камара (БСК), Конвенцията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската консултантска организация, Клийнтех България, Българската стартъп асоциация, М3 Комюникейшън Груп, СофтУни, Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси и Асоциацията на бизнес клъстерите.

Идеята и задачата на Експортен хъб България е да работи за интернационализацията на българския бизнеса и повишение на родния експорт. Това ще става посредством платформа, която ще улесни нашите предприятия при навлизането им на непознати пазари, както и ще им обезпечи достъп до информация за спецификите и особеностите на другите пазарите по света.

Паралелно с това самодейността ще даде опция на компаниите да развият и усъвършенстват своите умения и знания, както и да вземат участие в мрежа за обмяна на пазарна информация, опит и познания посредством онлайн и офлайн събития.

„ Това ще се случва в две посоки. Първото ще се състои в ежемесечни мероприятия-обучения с предприятия, осъществили се към този момент на непознати пазари. А в тях ще вземат участие и комерсиалните ни аташета в чужбина “, изясни изпълнителният шеф на ИАНМСП Бойко Таков. Той добави, че в началото тези мероприятия ще се организират офлайн, само че упоритостта е скоро те да се случват и онлайн, с цел да могат да имат достъп до тях индустриалните предприятия, болшинството от които не са локализирани в София. В тази връзка СофтУни към този момент работи върху уеб страницата на Експортен хъб България, посредством който да тази образования да се организират в напълно онлайн формат. „ Идеята е, че София не е България. И фокусът на образованията ще е ориентиран към тези производители, които са в провинцията “, изясни още Таков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР