Държат ни в мазето, без храна. Спим на носилки, светлина

...
Държат ни в мазето, без храна. Спим на носилки, светлина
Коментари Харесай

Какво се случва с руските войници, които отказват да воюват в Украйна


" Държат ни в мазето, без храна. Спим на носилки, светлина няма. Казаха ни, че никого няма да пуснат да си отиде у дома - първо изолатор, след това съд ". Това се случва на съветските бойци, отказали да водят война против Украйна.

за изискванията, в които обитават отказалите се в специфичния център в Брянка, в Луганска област, за заканите и мъченията, на които ги подлагат.
Редакцията предлага
. Освен него такива рапорти подали още към 200 души, споделя той. Някои били пуснати да си отидат по домовете, само че мнозина не били освободени и били откарани първо в лагер, след което - в центъра за отказали се бойци в Брянка.

Там бойците били застрашени, че ще ги изпратят в дисциплинарна рота, в строителен батальон или в лагер. Командването взема решение по какъв начин да постъпи с тях след персонален диалог, в това число в наличието на психолог, споделя боецът. " Казаха ми: " Имаш два разновидността - можеш да вървиш напред или можеш да се отказеш, само че тогава ще стигнеш до следствения изолатор ". Възнамерявам да се откажа - може пък и да съумея да отпътува отсам, без да стигам до изолатора. Има и вид да се върна в моята част ".

По неговите думи, отказалите се бойци нямат право да имат телефони и ги употребяват единствено скрито от надзирателите. " Налага се да ги крием, в случай че ги намерят - ще ги счупят ", споделя боецът пред публицистите.

По думите на другия събеседник на изданието - бащата на един от отказалите да водят война -. Въпреки това, когато те споделили, че се отхвърлят да продължат службата си, ги задържали и отвели в Брянка, където са затворени към този момент повече от месец. По думите на бащата - изискванията там били ужасни - подлагали хората на мъчения, както споделят завърнали се оттова.

Задържаните в Брянка са повече от 200

. Не по-малко от 234-ма от тях са държани принудително в региона на Брянка, споделят пред изданието техни родственици.

" Държат ни в мазето, без храна. Казаха ни, че ще останем тук към два дни, а къде ще попаднем оттук насетне не е ясно. Успях да внеса скрито телефона си, само че останалите ми движимости ги взеха. Ако намерят у някого телефон, мигновено го чупят. Спим на носилки, светлина няма. Казаха ни и, че никого няма да пуснат да си отиде у дома - първо изолатор, след това съд ", написал един от бойците на майка си. Задържаните разказали и, че ги охраняват.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР