Държанието на политиците ни днес ми навява чувството, че се

...
Държанието на политиците ни днес ми навява чувството, че се
Коментари Харесай

Дядо Николай: Върнахме се в Испанската инквизиция

Държанието на политиците ни през днешния ден ми подухва възприятието, че се връщаме към времената на Испанската инквизиция, когато на клада са изгаряни инакомислещите.

Това сподели пловдивският митрополит Николай, който отслужи церемониален молебен за 137 години от Съединението на България и Празника на Пловдив.

В словото си той прикани натрупалите се политици да спрат с омразата и разцеплението и да стартират обединяване на народа в името на отечеството.

Дядо Николай направи и паралел с 6-и септември 2013, когато – по думите му, обстановката в България не е била доста по-различна от днешната – яростна борба, огромна ненавист и цялостно неявяване на допирни точки сред съперниците.

За 9 години обстановката претърпя известно развиване – омразата добива съответни черти: младите са против старите, хората от центъра са против живеещите в периферията, работещите в сферите с високи технологии се отнасят с пренебрежение към останалите служащи. Да не приказваме за ненавист на политическа основа – там е нервност, сподели пловдивският епископ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР