Държа да кажа на собствениците на автокъщата, че никой не

...
Държа да кажа на собствениците на автокъщата, че никой не
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Твърдо сме решени да водим битката за Борисовата градина до край

Държа да кажа на притежателите на автокъщата, че никой не е над закона. Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) пред Българска национална телевизия във връзка със почналото през вчерашния ден унищожаване на противозаконна автокъща в Борисовата градина. Той добави, че Столична община ще извърши своите отговорности.

" Преди всичко значимо е да кажем за какво се организира тази акция. Тези чадъри са нелегално строителство, има заповед на основния проектант. Знаете част от напъните на екипа на госпожа Фандъкова и нейни персонално - всичко в Борисовата градина, което съставлява общинска благосъстоятелност, там, където има нелегално строителство, да бъде изчистено, с цел да може паркът да бъде върнат на хората. Тези старания са от години ", съобщи Георгиев.

" Вчера бяхме очевидци на основаване на няколко нови правни фигури, на юридически език, тъй като една цяла автокъща излезе в отпуск. Такъв е надписът, който още стои начело. Същата тази автокъща, която е в отпуск, обаче - по неведоми пътища в действителност бяха паркирани коли начело. Наложи се преди всичко да се отстранен катинарите на входа от екипите на общината ", уточни той.

Председателят на СОС означи също, че това е следващият опит да стартира насилственото унищожаване .
 Бутат противозаконни ресторант и автокъща в Борисовата градина
Бутат противозаконни ресторант и автокъща в Борисовата градина

Столичната община дефинитивно е спечелила делата за премахването им

По думите му, с паяк и други механически средства на ЦГМ през вчерашния ден е отстранен микробус, запречил входа на автокъщата, след което са влезнали екипи и техника на Столична община. Били са преместени и 16 автомобила в границите на парцела. Тази заран достъпът до автокъщата още веднъж е запречен с паркирани транспортни средства.

" София е град, в който се съблюдават разпоредбите и общината е решена да организира до край тази борба. Много е значимо хората да знаят, че ние няма да се откажем. Използваме всички законови начини, тъй като сме правова страна ", посочи Георгиев.

" Битката за Борисовата градина продължава и ние сме твърдо решени да я водим ", акцентира той.

Георги Георгиев сподели още, че законът и редът не се постановат елементарно тук-там и по отношение на хора, които са привикнали да не ги съблюдават.

Той означи също, че общината от години води борби, с цел да си върне този терен.

Припомняме, че, макар съпротивата от страна на притежателите.

По-късно през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи на конференция, че премахването на обекта е спряно от съда. Тя съобщи също, че правосъдното решение, ще бъде обжалвано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР