Дария Савил се класира за осминафиналите на тунис турнира в

...
Дария Савил се класира за осминафиналите на тунис турнира в
Коментари Харесай

Състезателка извън първите 400 се класира за 1/8-финалите в Индиън Уелс

Дария Савил се класира за осминафиналите на тунис шампионата в Индиън Уелс. Австралийката, която е отвън първите 400 в ранглистата надигра  23- та в света  белгийка Елизе Мертенс с  6:3 4:6 6:3

Началните минути на срещата бяха на сметката на белгийката, която потегли решително, единствено че Савил бързо откри правилния темп и направи цялостен поврат в резултата. 409-тата в света задържа импулса в представянето си и в края беше по-добрата състезателка от двете, реализирайки двоен пробив, с който се откъсна в общия резултат. По подобен метод започва и втората част, откакто Мертенс трансформира ранното си предимство в преднина от 3:1. И този път обаче поставената тенисистка разреши задатъкът и да бъде премахнат, с цел да се стигне до баланс в геймовете. Все отново в последната част от сета първата ракета на Белгия усили темпото и откри метод да пречупи съперничката си, преди дефинитивно да прибере сета на сметката си.
Бившата номер 45 пък въобще не се трогна от неприятния процес на миналата част и наложи тотална доминация в решителния сет. Квалификантката бе безкомпромисна в първите четири гейма, спечелвайки всеки един от тях, с цел да допре крайната победа. Мертенс имаше проблясъци и съумя да понижи дребна част от изоставането си, само че до края събития бяха напълно под контрола на нисичката австралийка и тя се поздрави с триумфа след съвсем три часа игра.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР