Дария, която е едва на 1 година и 3 месеца,

...
Дария, която е едва на 1 година и 3 месеца,
Коментари Харесай

Извънредни новини за малката Дария, която падна от 2-рия етаж

Дария, която е едвам на 1 година и 3 месеца, се възвръща в УМБАЛ "Св. Георги " след рухването от 2-рия етаж на дома си в Пловдив.

Детето е устойчиво и има известно усъвършенстване, но поради тежестта на контузията и естеството ѝ, болничното лекуване ще продължи дълго, оповестиха медиците, които непрекъснато поставят грижи за здравословното положение на детето, оповестява "Трафик ".

Тежкият случай се случи на 6 септември към 18:30 часа, когато детето полетяло от отворен прозорец в спалнята на родителите си от над 4 метра височина.

Невръстното момиченце бе намерено от съседи и незабавно бе откарано в болница с заплаха за живота и тежка черепно-мозъчна контузия.

По данни на полицията 63-годишният татко Румен и 44-годишната майка Златка са били под въздействието на алкохол и са спели по време на произшествието.

Румен е бил с близо два промила алкохол в кръвта, до момента в който майката с 1.2, сочи първичната информация.

Шефът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев удостовери, че двамата са били под въздействието на алкохол, макар че майката отхвърля да е пила.

Прокуратурата и обществените поеха случая, само че към момента тече следствие. От държавното обвиняване оповестиха, че към момента не са привлекли към отговорност родителите на Дария - 63-годишният татко Румен и 44-годишната майка Златка.

Към този миг има формирано досъдебно произвеждане за това, че родител е оставил лице, намиращо се под наставнически грижи, без контрол и с това е основал заплаха за неговото физическо здраве и развиване.

Такова действие е криминализирано в българското законодателство, като Наказателният кодекс планува до 3 години отнемане от независимост, както и публично неодобрение.

От прокуратурата обясниха, че следствието по случая продължава и по тази причина към момента няма развиване по проблема.

Социалните служби в Пловдив също са в развой на доизясняване на всички условия за грижата, която е полагана за детето, и изготвят отчет за родителския потенциал на Румен и Златка.

"Състоянието на детето се усъвършенства, само че към момента в болница. Продължаваме работа по случая ", изясни шефът на „ Социално подкрепяне “- Пловдив Надя Танева.

Припомняме, че при започване на развой против родителите, Дария ще бъде изведена от фамилията.

В отдел „ Закрила на детето” е била извършена среща с бабата на Дария по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили подготвеност да поставят грижи за момиченцето, в случай че родителите бъдат подведени под наказателна отговорност.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР