Дария Касаткина с всеки изминал турнир в хода на клей

...
Дария Касаткина с всеки изминал турнир в хода на клей
Коментари Харесай

След ожесточено руско дерби: Световната номер 20 зае място на полуфиналите в Париж!

Дария Касаткина с всеки минал шампионат в хода на клей сезона надграждаше в представянето си, като даже доближи полуфиналите в Рим. Рускинята, която е и първа ракета на страната си, очевидно се намира в най-хубавата си форма от началото на Ролан Гарос, като откри място във етапа на четвъртфиналите без проваляне в нито един сет и с минимум изгубени геймове от всички останали участнички в конкуренцията, което е неин подравнен връх в Париж, а през днешния ден в търсене на дебютно присъединяване в полуфиналите на шампионат от Големия Шлем срещна сънародничката си Вероника Кудерметова.

Сблъсъкът извади на показ неведнъж най-хубавите черти в играта на Касаткина, която сведе покрай най-малко грешките си в мача, като в същото време предизвикаше такива при своята съперничка, която позволи над 50 грешки, което за следващ път на шампионата разреши на Дария да наложи необезпокоявана темпото си и тя победи след 6:4 7:6(5), заковавайки часовника на тъкмо 2 часа и 8 минути. При дебютното си присъединяване в полуфиналната фаза на,,мейджър " конкуренция международната номер 20 ще се изправи против победителката всред първата ракета на света Ига Швьонтек и новата представителка на топ 10 в лицето на Джесика Пегула.

Началните минути на дуела минаха без трагични моменти, като назад на упованията Кудерметова след мощен гейм на ретур се поздрави първа с пробив задатък. Първата ракета на Русия не остана по-назад и на собствен ред образно показва класата си в продължителните замени от главната линия, с цел да осъществя рибрейк, с който не разреши на сънародничката си да се откъсне напред в резултата. Впоследствие станахме очевидци на две изцяло идентични подавания, в които имаше и по два брейкбола, но сервиращите не разрешиха да се стигне до освен това и се оправиха с неподходящата обстановка, с цел да възцари паритет при 4:4. В този миг Касаткина откри отлична опция да нападна при сервис на противничката си, като се оправи повече от чудесно и с форхенд уинър по противоположния диагонал стигна до късен пробив, оказал се съдбоносен, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

Втората част на старта бе изпълнена с завладяващи мигове, откакто станахме очевидци на поредност от пробиви в дебютните геймове, от която в печеливша позиция излезе първата ракета на Русия и разполагаше с брейк задатък, доближавайки се оптимално до успеха. Страстите на корта последователно утихнаха в идните минути, само че драмата се завърна в края на сета, когато международната номер 20 на два пъти изпусна преимуществото си от пробив, заради нечовешката воля, която сподели Кудерметова, но това се оказа от елементи и пагубно за нея, откакто бе принудена да повика доктор на корта заради дискомфорт на левия крайник. В последна сметка двете съветски представителки влязоха в изцяло законосъобразен тайбрек, където минималната разлика в класите и физическото положение бе от решаващо значение, с цел да може с блестяща къса топка Касаткина да оползотвори петия си мачбол 128 минути след началото на дуела и по този метод да се поздрави с триумфа в срещата, който я класира на дебютен полуфинал от Големия Шлем.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР