Дария Касаткина никога не се е страхувала да изрази публично

...
Дария Касаткина никога не се е страхувала да изрази публично
Коментари Харесай

Правилата са глупави и малките състезания ще бъдат закрити: Касаткина с остри критики към WTA

Дария Касаткина в никакъв случай не се е страхувала да изрази обществено позицията си по дадена тематика и това наподобява остава по този начин, даже когато е допустимо да си навлече неприятности на работното място. Световната номер 11 насочи тежки рецензии към разпоредбите на WTA и най-много организирането на шампионатите от по-ниска категория, които съгласно рускинята ще изчезнат напълно скоро, в случай че не се подхващат съществени промени от ръководещите тенис органи:

" Има доста прецизни правилa за броя на WTA 250 шампионатите, в които могат да вземат присъединяване тенисистките от топ 10. Точно заради тази причина е доста мъчно на тези събития изобщо да оцеляват. Просто не мога да схвана тези глупави правила, които попадат само в WTA, само че не и в ATP. Към момента състезателките от топ 10 имат право да вземат участие на единствено две WTA 250 съревнования годишно и то в случай, че няма друга записана тенисистка измежду първите 10 на даденото съревнование.

Разбирам, че от организацията желаят да дадат късмет на по-нискоранкираните тенисистки, които по този начин имат по-голям късмет да стигнат напред в схемата, само че в действителност вършат тъкмо противоположното, тъй като дадените събития страдат от тази липса на огромни имена, която се отразява извънредно отрицателно върху наградните фондове, а спонсорите стават съвсем невъзможни за намиране.

При мъжете нещата надалеч не стоят тука и през вчерашния ден да вземем за пример имахме край сред двама играчи от топ 10 в Бощад (Андрей Рубльов и Каспър Рууд), а даже Новак и Карлос играха през годината на събития от най-ниската категория. Това кара хората да идват и да се любуват на тениса, а малките екрани и спонсорите са постоянно разполагаем. При нас няма никакъв живот на по-малките надпревари и това ще докара до тяхното закриване, а тенисистките отвън топ 50 ще изгубят въобще опция да играят в WTA Тура. " - предвижда Касаткина.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР