Дарителят е починалият през 2014 г. д-р Андрей Георгиев, който

...
Дарителят е починалият през 2014 г. д-р Андрей Георгиев, който
Коментари Харесай

Медицинският университет в София получи дарение от над 1 млн. долара


Дарителят е умрелият през 2014 година доктор Андрей Георгиев, който даде над 2 млн. $ и на гимназията в Лом

Медицинският университет в София е получил подаяние от 1 037 413 $, оповестиха от образователното заведение. Това е станало след минали законови процедури, защото донорът доктор Андрей Георгиев е умрял през 2014 година Той е българският бежанец в Съединени американски щати, дарил и над 2 млн. $ на гимназията в Лом и още половин милион $ на общината в града.

Д-р Андрей Георгиев роден в София през 1921 година, при започване на 50-те години на предишния век той емигрира в Съединени американски щати. Умира на 93 години, на 22 април 2014 година, в дома си в Улимингтън, щата Делауеър.

Академичният съвет на Медицинския университет е решил всяка година 20 000 лева да бъдат давани на приключилите с цялостно отличие студенти, като средствата ще се разпределят на всички факултети, Филиал – Враца и Медицинския лицей.

Част от наследството ще бъде разпределено като награден фонд в размер на 180 000 лева за първите три места в състезанието за абстрактен план за новата Учебно-административната постройка на Ректората. Една от аудиториите в нея ще носи името на завещателя доктор Андрей Георгиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР