Дарителската кампания е организиране от Ротари клуб Русе"Радостни сме да

...
Дарителската кампания е организиране от Ротари клуб Русе"Радостни сме да
Коментари Харесай

48 модерни болнични легла дариха на Белодробната болница в Русе

Дарителската акция е образуване от Ротари клуб Русе

"Радостни сме да съобщим, че завърши един едногодишен план за преоборудване на легловата база в Тубдиспансера, както русенци назоваваме болничното заведение. Това е болничното заведение, която изнесе на първа линия, посредством своя личен състав, коронавирус пандемията и избави живота на доста хора “, съобщи Венелин Молнар – президент на Ротари клуб Русе. В двора на Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “ представителите на Ротари клуб бяха поканили донорите, взели участие в огромната благотворителна акция, с цел да отдадат заслужената признателност на хората, приели концепцията на филантропичната организация да служат на обществото, съобщи

Процесът по набиране на средства, намиране на снабдители, образуване на логистиката, усложненията при вноса от чужбина, превозването и монтажа лишава повече от година, с цел да може през днешния ден Русе да се радва на 48 съвременни болнични кревати и шест профилирани мултифункционални носилки.

Д-р Светослав Дачев, шеф на болничното заведение, благодари на донорите и показа, че старите кревати са били сред 30 и 50 годишни: „ Сградата ни е в този тип от 1932 година и непрекъснато е нужна някакъв тип реорганизация, обособяване на стаите, основаване на нови санитарни пространства. Част от леглата са остарели и беше извънредно време да ги сменим. От общо 88 кревати в този момент 48 са нови. Помощта е огромна – комфортни мултифункционални носилки, които могат да се употребяват като инвалиден стол и като носилка в хоризонтално състояние. Те са съвместими с колите за спешна помощ за елементарно преместване на тежко заболели пациенти. “

Леглата, които присъстващите можаха да видят онлайн, покриват международните стандарти. Те са по-широки, по-големи, комбинирани с комфортни шкафчета за прибиране на персоналните движимости на пациентите, имат комфортна ергономична преносима подложка за хранене в легнало състояние, улеснения за тоалет на болните.

Дарителите, в символ на благодарност, получиха специфични грамоти. Между тях са Нина Крушева – главен уредник и член на клуба, Милен Ганчев и Илиян Йорданов дарили крупни суми, Фондация „ Направи положително за чужд “, Ротари клубовете „ Русе “ и „ Дунав “, Лайънс клубовете и други компании.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР