Дарителска кампания в Ямбол събра, само за два дни, необходимите

...
Дарителска кампания в Ямбол събра, само за два дни, необходимите
Коментари Харесай

Кампания в Ямбол: Събраха пари за ученици, които да представят България на международно състезание

Дарителска акция в Ямбол събра, единствено за два дни, нужните средства за заминаването на тима на локалната Природоматематическа гимназия (ПМГ) „ Атанас Радев “ на интернационално съревнование по математика, физика и информатика в Белград, заяви пред Българска телеграфна агенция шефът на учебното заведение Евгений Иванов.

На 7 юни от гимназията оповестиха на Facebook страницата си, че тимът им е единственият поканен от България, само че учебното заведение няма средства да изпрати учениците на надпреварата в сръбската столица. Десетки хора са откликнали незабавно на апела. Събрани са близо 3200 лева от нужните общо 3840 лв.. Общината ще обезпечи останалата част от сумата, изясни шефът на гимназията.

„ Искам да помоля хората, които от невзискателност са написали единствено едното си име, да ни се обадят, или да ни пишат във фейсбук страницата. Необходими са трите им имена, защото желаеме да им връчим актовете за дарения и да ги впишем в дарителската книга, с цел да останат в историята на гимназията “, сподели още Евгений Иванов.

Шестимата възпитаници от ямболската ПМГ ще се съревновават по познания със своите връстници от още седем балкански страни - Хърватия, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия и Словения. Мултидисциплинарното съревнование ще се организира от 27 до 30 юни. Награждаването ще се състои в Народната скупщина (парламентът) на Република Сърбия.

Състезанието за купата на Математическата гимназия в Белград се провежда от 2013 година, с две спирания поради коронавирус пандемията. В предходните години учениците от ПМГ „ Атанас Радев “ – Ямбол, са печелили на него голям брой медали, в това число и купата по информатика, сподели още шефът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР