Дарителска кампания събира средства за останалите без покрив жители на

...
Дарителска кампания събира средства за останалите без покрив жители на
Коментари Харесай

Дарителска кампания събира средства за семейство останало без дом след пожар в Борино

Дарителска акция събира средства за останалите без покрив поданици на с. Борино, обл. Смолян, след пожар. Огнената буря застига потърпевшите в дребните часове на 22 декември. Първи пламъците вижда локален магазинер, който дружно с снабдител на самун, видели странни светлини в единият завършек на селото преди разсъмване. Двамата тръгнали към мястото и с смут открили, че има огромен пожар, който обхванал две жилищни здания, автомобил и дърварник. Веднага събудили нищо неподозиращите стопани на къщата и ги известили за сполетялата ги неволя.

Същевременно събудили и комшиите наоколо, с цел да оказват помощ в потушаване на пламъците. На помощ били извикани и огнеборци, само че за жалост едната къща е изгоряла до неразбираемост с цялата мебелировка. За наслада няма потърпевши хора. Причините за пожара се известяват.



Часове по-късно, Община Борино взаимно с Ученическия съвет и Българският юношески червен кръст в СУ " Никола Й. Вапцаров ", проведоха Новогодишен благотворителен базар, който се състоя през вчерашният ден. Освен това са сложени и кутии за дарения в няколко търговски обекта в Борино, където също се събират средства.

Дарителска акция започва и Сдружение Ал- Селам, които приканват за подкрепяне на потърпевшите с парични дарения.

Всеки с опция и предпочитание може да подари средства по сметката на сдружението, която е в Банка ДСК или посредством PayPal:

Сдружение Ал Селям

Charity Association Al Selam

IBAN: BG98STSA93000030454774

BIC: STSABGSE

Основание: подаяние за нов дом

PayPal: https://www.paypal.me/charityalselam
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР