Дарители на Етнографската къща в село Кипра, община Девня, се

...
Дарители на Етнографската къща в село Кипра, община Девня, се
Коментари Харесай

Смайващи кадри от едно село край Варна! Влезеш ли в тази къща, гледката те оставя без думи!

Дарители на Етнографската къща в село Кипра, община Девня, се събраха на обичайна си годишна среща във връзка празника на обитаемото място, който се празнува на 23 май.

Общо 81 души са благодетелите на неповторимата културно-битова колекция в къщата, като в нея е самостоятелен и самобитен музеен ъгъл на локалните партизански отряди, заяви devnyanews.blogspot.bg.

С самун и сол уредникът на къщата музей Росица Върбанова посрещна на празничната трапеза кмета на Община Девня Свилен Шитов, заместника му Донка Йорданова, кмета на с. Кипра Димитър Димитров, читалищни самодейци, локални поданици.

Кметът Шитов, чиито корени са от Кипра, подари на етнографската къща два сърпа и две паламарки. Той изрече благодарности към всички донори за това, че са отделили частици от своята родова история, с цел да ги дават на общността и с това да разпространяват нейната самобитна просвета.





Тази година етнографската къща отвори порти за ежедневни туристически визити. Тя е филиал на Музея на мозайките в Девня, има си щатен организатор, само че все пак вратите ѝ са затворени за посетителите през по-голямата част от годината.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР