Дарина Радева, дъщерята на президента Румен Радев от първия му

...
Дарина Радева, дъщерята на президента Румен Радев от първия му
Коментари Харесай

Дъщерята на президента Радев изгрява на сцена

Дарина Радева, дъщерята на президента Румен Радев от първия му брак ще играе на сцената на старозагорския трагичен спектакъл в неделя, при закриването на 25-то, юбилейно издание на интернационалния франкофонски училищен сценичен фестивал. Това разкриха в задатък уредниците на проявата, представени от в. Монитор.

Дарина е в трупата „ Ле страпонтен “ на столичното 35-о приблизително учебно заведение „ Добри Войников “, която м.г. сграбчи огромната премия на феста „ Златна маска “ с постановката „ Уравнение с едно незнайно “ на Людмила Разумовская.



Спектакълът „ Уравнение с едно незнайно “ на натрупа „ Ле страпонтен “, в която взе участие президентската дъщеря Дарина Радева м.г. завоюва премията „ Златна маска “ на франкофонския училищен фест в Стара Загора.

Спектакълът взе участие в извънконкурсната стратегия дружно с „ Антигона “ на Софокъл, която ще показват възпитаници от парижкия колеж „ Луи Жуве “.

В формалната конкуренция ще вземат участие общо 10 трупи от България и Полша със 140 артисти на възраст от 14 до 19 години. За пръв път пиесите ще бъдат единствено от модерни френски драматурзи, двама, от които Ян Новак и Ирис Мюнюс се чака да бъдат членове на журито. Общо 8 маски следва да бъдат раздадени на финала на франкофонския фест, носителят на златната ще има опция през май да вземе присъединяване в среща на франкофоните в Познан.

Стартът на конкуренцията ще бъде даден в петък, когато ще се проведат пет ателиета на драматурзи и режисьори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР