Дарина-Наталия Янева на 8 години е откритието на БНР на

...
Дарина-Наталия Янева на 8 години е откритието на БНР на
Коментари Харесай

Дарина-Наталия Янева спечели наградата на БНР на 10-ия МФФ „Фолклорен извор“

Дарина-Наталия Янева на 8 години е откритието на БНР на 10-ия Международен фолклорен фестивал „ Фолклорен извор “ – с. Царевец, община Свищов. Талантливото дете единомислещо беше отличено от журито и като лауреат на фестивала в категория „ Певческо изкуство “.

Дарина-Наталия Янева е ученичка на Павлинка Тодорова – живописен началник на Школа за национално пеене „ Фолклорна магия “ - гр. Варна. Започва да се занимава с пеене от 5-годишна, а към този момент грее на сцената с вълшебния си глас, гений, артистично и завладяващо наличие.

„ В момента, в който я видях по какъв начин излиза на сцената – дребна и необятно усмихната с цялото си наличие, бях сигурна, че ще ни изненада с нещо. А тя остави цялото жури без мирис. Нямах никакво съмнение, че премията на БНР – професионален запис на нейни осъществявания, е тъкмо за нея. Щастлива съм, че като виновна социална медия и културна институция националното радио ще даде късмет за развиване на това надарено дете.

Изключително значима е задачата на БНР в запазване на нематериалното културно завещание и ние би трябвало да я следваме отдадено и отговорно. С любов и отношение ще следим креативното развиване на Дарина- Наталия Янева и ще продължаваме да я поддържаме “, сподели при връчването на наградатаКатя Василева – публицист и PR на БНР, част от журито на фестивала, дружно с едни от огромните имена в песенния и танцовия ни фолклор като Гуна Иванова, Елена Кутева, Даниел Спасов, Димитър Манов, Юлия Цанкова и Генчо Генчев - кмет на Свищов и основател на фестивала.

БНР и неговият „ Златен фонд “ пазят българската памет и гласовете на българския фолклор. Гласът на Дарина-Наталия Янева ще бъде още едно красиво късче от богатия пъзел на фолклорната магия.

От 2022 година Международният фолклорен фестивал „ Фолклорен извор 2022 “ е в листата на положителните практики на ЮНЕСКО за запазване на нематериалното културно завещание на човечеството.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР