Дарик Ревнив убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение

...
Дарик
Ревнив убиец получи 20 г. затвор, но с добро поведение
Коментари Харесай

Убиец, наръгал с нож 42 пъти бившата си жена, излиза предсрочно на свобода

 Дарик Ревнив палач получи 20 година затвор, само че с положително държание съумява да си спести половината наказване. Това излиза наяве от определение на арбитър Петя Крънчева от Софийския градски съд, написа " България Днес ".

Красимир Самарджийски прави кървавото закононарушение през януари 2010 година в пловдивския комплекс " Джия бийч ", където работи 28-годишната му половинка. Двамата са в обтегнати връзки, а 34-годишният мъж полудява от ревнивост, когато схваща, че Ани има нов другар, който ще отглежда общата им щерка Габи. Подивелият Красимир намушква 42 пъти с ножа обичаната си и потегля да си върви. Колежка на Ани се провиква, че тя още диша, а убиецът се връща, с цел да я довърши.

" Сега към този момент ще умреш! ", обръща се за последно към половинката си. Според патоанатомите жертвата се е задавила със личната си кръв и е умряла в пъклен страдания. Два дни по-късно е трябвало да се гледа дело за отбрана от домашно принуждение по сигнал от младата жена. " Убих Ани, тъй като я обичах ", признава душманинът й пред криминалистите.

Извърших нещо извънредно и непростимо. Затворът ме научи на примирение и на това, какъв би трябвало да бъда. Моля ви с цялата си душа да ми дадете късмет да потвърдя на обществото, че съм се трансформирал към по-добро. Имам стара майка, няма кой да се грижи за нея. Разкайвам се откровено за стореното ", споделя Самарджийски пред съда. Той лежи на топло 10 години и 4 месеца, още 3 години си икономисва с работа. Магистратите вземат решение да го пуснат 6 години и 5 месеца предварително.

За задачата му оказва помощ и работата като барман и сервитьор, какъвто е бил Красимир и преди да влезе в панделата. Зад решетките той извършва разнообразни длъжности, включва се в провежданите спортни и културни мероприятия, оказва помощ непринудено за подреждането на библиотеката в затворническото общежитие в " Кремиковци ". Последно се труди като барман в Служебен бар 2.

Каторжниците и затворническата администрация очевидно са извънредно удовлетворени от приготвяните от убиеца питиета и коктейли. За Красимир се застъпва персонално и шефът на Централния софийски затвор Десислав Трайков, който поддържа молбата за независимост на наказания. Заседанието се организира посредством видеоконферентна връзка поради ковид.

От изказванията на затворническата администрация излиза наяве, че на Самарджийски е препоръчано да остане барман като гражданско лице на трудов контракт, в случай че бъде пуснат. Отчита се това, че при осъществяваните проверки не са регистрирани материални вреди и злоупотреби. От правосъдното решение не се схваща дали убиецът е склонил да одобри предлагането и да върви да разлива питиета на съкилийниците си, с които е прекарал последните 10 години. Според началника на пандиза с работата във Фонд " Затворническо дело " ще бъде направена сполучлива и удобна стъпка за бъдещата ресоциализация на Красимир.

За скандално бързото освобождение на килъра оказва помощ и чистото му затворническо досие, в което липсват налагани санкции. Първоначално той населява килия в пловдивския затвор, след което е изместен в софийската пандела поради адресната си регистрация в кв. " Хр. Смирненски " и поради характерната си трудова активност.

" Самарджийски е изпълнявал с лекост наложените законови условия и отзивите за държанието му са повече от положителни. Прогресивната система е реализирана в своята целокупност. Последователно режимът му е заменен от " непоколебим " на " общ ", а след това от " общ " на " лек ", отбелязва шефът на пандиза. Красимир даже е награждаван неведнъж, в това число с домакински отпуск. При него е намалял и рискът от рецидив от 36 на 15 точки.

" Самарджийски показва трайни настройки за законосъобразно държание, усвоил е уменията си за надзор, подобрил е способността си за взимане на независими решения и съответното разрешаване на всички проблеми и е приел отговорността за осъщественото правонарушение ", акцентират и магистратите.

Единственият проблем пред касапина от " Джия бийч " е да засилва връзките си с околните и фамилията, показват от затворническата администрация. Според получената информация Красимир въпреки всичко има поддръжката на роднините си. По време на процеса той не съумява да огледа в очите родителите на Ани, които плачат за щерка си в правосъдната зала.

" От цялата си душа обичах жена си, а детето го боготворя. Никой няма право да лишава човешки живот, нито даже да убие куче, а аз лиших детето си по едно и също време и от майка, и от татко ", лее крокодилски сълзи и душманинът на младата жена. Освен за убийството той има и присъда от 1 година за безчинство по дело на Софийския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР