ДарикФирма, която преработва пластмаса е източник на замърсяването, довело до

...
ДарикФирма, която преработва пластмаса е източник на замърсяването, довело до
Коментари Харесай

Отпадъци от пластмаса вероятно са отровили рибата в река Марица

Дарик

Фирма, която преработва пластмаса е източник на замърсяването, довело до измирането на рибата в река Марица през днешния ден,  считат от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик.

Екоинспекторите са взели проби от всички предприятия, навързани по поречието на река Пишманка, откъдето идва замърсяването. 

По първични данни  рибата е била отровена от мленки от пластмаса, които са попаднали в реката.  Те се получавали  при неправилна работа на пречиствателното оборудване и представлявали неразтворими субстанции,  уточниха от Регионална инспекция за опазване на околната среда. 

От екоинспекцията са образували екип, който да обясни аргументите за огромното количество мъртва риба в Марица, още след приемането на сигнала от незабавния телефон 112 - към 10.30 ч.

Веднага е бил известен окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, който, заедно с екипи на пазарджишката полиция, екоинспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда, Агенцията по сигурност на храните и Басейнова дирекция „ Източно беломорски регион ”, са  подхванали инспекции на четири компании в региона на Пазарджик . Извършени са  огледи и на три места по поречието на река Марица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР